Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις βασιλόπιτες του Ναυτικού Μουσείου και των τοπικών αδελφοτήτων ο δήμαρχος Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 30/01/2018

Κρητών-Κεφαλλήνων-Ιθακησίων

|> Στις εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας παρευρέθηκε ο Γιάννης Μώραλης. Πρόκειται γι΄ αυτές του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, της “Αδελφότητας Κρητών Πειραιά – Η Ομόνοια” και της “Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά”.

Ο κ. Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση του Ναυτικού Μουσείου, συνεχάρη την πρόεδρο κα Παλούμπη και το δ.σ. για τον απολογισμό και για τον προγραμματισμό για το 2018 του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος και ευχήθηκε καλή χρονιά και υγεία για όλους. Επίσης, εξήρε τη σημασία της λειτουργίας του, το οποίο – όπως είπε – “κοσμεί και τιμά την πόλη μας“. Και τόνισε: “Ο Δήμος Πειραιά παρόλο που δεν έχει μεγάλες οικονομικές δυνατότητες υποστηρίζει το Ναυτικό Μουσείο με την εγγραφή στον προϋπολογισμό ενός ποσού, το οποίο θα διπλασιαστεί εάν πάρουν οι παραλιμένιοι Δήμοι χρήματα από τη λειτουργία του λιμανιού“. Στη συνέχεια, είπε:

Το Μουσείο έχει ανάγκη την ολοκλήρωση των μελετών και την επέκταση του κατά 1.000 τετραγωνικά μέτρα, ώστε να μπορεί να βελτιώνεται και να εκσυγχρονίζεται. Ο Πειραιάς είναι η φυσική του έδρα και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς το Ναυτικό Μουσείο κάπου αλλού, μακριά από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, μακριά από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, μακριά από τη φυσική έδρα της Ναυτιλίας“. Και συμπλήρωσε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Μαρίνα Ζέας, που αν και δεν εισπράττει ο Δήμος βάσει της υπάρχουσας σύμβασης ανταποδοτικό τέλος για τη λειτουργία του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της πόλης, παρόλα αυτά υπάρχει καλή συνεργασία και στήριξη σε πολλά επίπεδα, όπως γίνεται και με το Ναυτικό Μουσείο“.

Στην εκδήλωση, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν o  πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γιώργος Δαβάκης. οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου και Αλέξανδρος Αργουδέλης κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στις αδελφότητες…

Εξ άλλου ο δήμαρχος Πειραιά παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της “Αδελφότητας Κρητών Πειραιά – Η Ομόνοια”, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «V΄ ammos» του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης», με την  χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων είπε πως “η Αδελφότητα κάνει αισθητή την παρουσία της στον Πειραιά μέσα από πολιτιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες“, ενώ “έχει μεγάλη  διάθεση για συμμετοχή στα κοινά της πόλης“. Και  ευχήθηκε “να συνεχίσει να αναδεικνύει με τον ίδιο ζήλο τα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης“.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος κ. Μώραλης, νωρίτερα είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση της  Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για την κοπή της βασιλόπιτας.

> Αν δεν “πάρει” κάποια κιλά ο δήμαρχος αυτές τις μέρες, με τις βασιλόπιτες, δεν παχαίνει ποτέ του! Και ομολογουμένως είναι ίσως ο μοναδικός δήμαρχος που δεν ξέρει να λέει “όχι” και πάει παντού! Βέβαια το “παντού” δεν μειώνει την αξία συλλόγων ή φορέων που προσκαλούν τον δήμαρχο, αλλά απλώς δείχνει τις άνευ εξαιρέσεων παρουσίες του! Αυτά ως επίλογος…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: