Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση στο Δημοτικό για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού

Χωρίς κατηγορία στις 26/07/2017

Παρουσία ομογενών βουλευτών

|> Εκδήλωση οργανώθηκε στο Δημοτικό Θέατρο για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), όπου παρευρέθηκαν ομογενείς βουλευτές άλλων χωρών. Παρών ήταν και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Παναγιώτης (Peter) Κατσιαμπάνης, βουλευτής Αυστραλίας και πρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο Λεωνίδας (Lou) Ραπτάκης, γερουσιαστής Rhodes Island και αντιπρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο Νίκος Παπαδόπουλος, βουλευτής Σουηδίας και πρώτος πρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο Δημήτρης Γιάνναρος, αντιπρόεδρος Βουλής Connecticat και πρώην πρόεδρος ΠΑΔΕΕ, ο Γιάννης (John) Πανταζόπουλος, βουλευτής & πρώην υπουργός στη Μελβούρνη και πρώην πρόεδρος ΠΑΔΕΕ και ο Γεώργιος Ι. Νούλας, δικηγόρος – διεθνολόγος, συγγραφέας του βιβλίου και ιδρυτικός δικηγόρος της ΠΑΔΕΕ.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ άλλων στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη  και στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικό σύμβουλο Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη “για το κοινωνικό του έργο, τις ενέργειές του οι οποίες προάγουν και ενισχύουν το φρόνημα των αποδήμων Ελλήνων και για τη δωρεά του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου“. Την τιμητική διάκριση παρέλαβε εκπρόσωπός του.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά είπε:

«Σας καλωσορίζω στο στολίδι της πόλης μας,  το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο σήμερα φιλοξενεί μια σημαντική εκδήλωση. H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού είναι ένα σημαντικό όργανο που συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του Ελληνικού και ξένων Κοινοβουλίων και παράλληλα στηρίζει και βοηθάει τους ελληνικής καταγωγής βουλευτές και υπουργούς. Όλοι εσείς οι ομογενείς σε θέσεις ευθύνης  έχετε τη δυνατότητα – και είμαι βέβαιος ότι το πράττετε όλα αυτά τα χρόνια – να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο στο εξωτερικό για την προάσπιση των συμφερόντων της χώρας και για την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στα ξένα κοινοβούλια και στις χώρες που σας έχουν τιμήσει οι λαοί τους με την ψήφο τους.  Είναι πολύ σημαντικό ένας Έλληνας ομογενής να έχει μια τόσο επιτυχημένη πορεία ώστε να εκλέγεται και να ψηφίζεται από άλλους λαούς ανά τον κόσμο. Είναι βέβαιο ότι η συμβολή σας στην προάσπιση των εθνικών στόχων είναι τεράστιας σημασίας, ιδιαίτερα στη δυσκολότερη ίσως περίοδο που διανύει η χώρα μας. Είμαι βέβαιος ότι στις χώρες που δραστηριοποιείστε, υπερασπίζεστε και  προβάλλετε τη χώρα μας.

 Είναι βέβαιο όμως ότι πρέπει να αλλάξει και η Ελλάδα, να αλλάξει η νοοτροπία, να αλλάξουν πολλά πράγματα, ώστε να είναι μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Αυτό είναι κάτι  που τόσο εμείς που ζούμε εδώ θα θέλαμε, όσο και εσείς που κατάγεστε από την Ελλάδα, αλλά ζείτε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Η σημερινή εκδήλωση είναι σημαντική για την πόλη μας. Ο Πειραιάς προσπαθεί τα τελευταία χρόνια να κοιτάξει προς τα έξω. Το σύνθημα της Δημοτικής Αρχής άλλωστε είναι ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάζει προς τη θάλασσα, να είναι εξωστρεφής. Είναι μια πόλη λιμάνι ιστορικά, στην οποία άνθισε  το εμπόριο, η ναυτιλία, ο τουρισμός. Είναι από τη φύση της μια πόλη εξωστρεφής. Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ ότι και η σημερινή εκδήλωση, είναι μια σημαντική εκδήλωση για την πόλη μας προς αυτή την κατεύθυνση.

 Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδας, είναι ίσως ο τόπος από τον οποίο ξεκίνησαν οι πρόγονοί σας το μεγάλο τους ταξίδι, μεταναστεύοντας για μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες. Άρα η παρουσία σας στον Πειραιά έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία για εσάς.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μου κάνετε να με βραβεύσετε και για την απόφασή σας να πραγματοποιήσετε αυτή την εκδήλωση στον Πειραιά. Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα στη φιλόξενη πόλη μας. Σας ευχαριστώ πολύ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: