Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Σωστά αλλά όχι αρκετά” λένε για τα μέτρα οι έμποροι του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 24/04/2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς προτείνει ενίσχυση της ρευστότητας, στήριξη στα πάγια έξοδα τους επόμενους μήνες κ.ά.

|> Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ) με ικανοποίηση δέχτηκε την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τις πέντε φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: Αναμφίβολα, η πρωτοβουλία αυτή ικανοποιεί πάγιο αίτημα του επιχειρείν, αντιστρέφει την φορολογική στόχευση του και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επενδύσεων, που αποτελεί στοίχημα για την ελληνική οικονομία.

Από την άλλη μεριά όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν επωφελούνται. Άλλωστε οι προηγούμενοι δεκατέσσερις μήνες δεν ήταν κερδοφόροι, αλλά μια μακρά περίοδος δοκιμασίας, απότομης και μεγάλης πτώσης τζίρου, συσσωρευμένων υποχρεώσεων και αμφίβολης επιστροφής στη κανονικότητα.

Προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές, που δίνουν τον σκληρότερο αγώνα επιβίωσης των τελευταίων δεκαετιών, να επιβιώσουν, απαιτούνται πολλά περισσότερα, γενναία και πιο στοχευμένα σε αυτές, μέτρα.

Άμεση προτεραιότητα αποτελούν:

  • Η ενίσχυση της ρευστότητας τους ώστε να μπορέσουν να επανεκκινήσουν.
  • Πλαίσιο στήριξης των παγίων εξόδων τους επόμενους μήνες της δύσκολης πορείας προς την κανονικότητα.
  • Σχέδιο ρεαλιστικής αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών.

Ο συνδυασμός της στήριξης των δοκιμαζόμενων επιχειρήσεων και των χθεσινών ανακοινώσεων, θα έχει πολλαπλασιαστικά αλλά και χειροπιαστά αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: