Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απεβίωσε ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 05/02/2019

Ο θάνατός του επήλθε στις 6 π.μ. και ανακοινώθηκε από την σύζυγό του Κατερίνα Παναγοπούλου

|> Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, ο οποίος τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Ο Θάνατός του έγινε γνωστός από την ίδια τη σύζυγό του Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία σε ανάρτησή της στο f/b, έγραψε:

“Έφυγε” ο Πατριάρχης της Επιβατηγού Ναυτιλίας Περικλής Σ. Παναγόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας, σε ηλικία 83 ετών, την Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 06.00 π.μ.. Μετά, από πολύχρονη μάχη, ξεκίνησε το τελευταίο του και μεγαλύτερο ταξίδι. Ολοκλήρωσε την επίγεια πορεία του, εν ειρήνη, στο σπίτι του, έχοντας, όπως επιθυμούσε στο πλευρό του, τη σύζυγό του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του. Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 και θα ακολουθήσει η ταφή, στον Οικογενειακό τάφο, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Περικλής Παναγόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου 1935. Πατέρας του είναι ο Καλαματιανός Σταύρος Παναγόπουλος, ο οποίος στις αρχές του περασμένου αιώνα είχε μεταναστεύσει στην Αμερική. Η μητέρα του, ήταν ομογενής από την Κωνσταντινούπολη. Ο εκλιπών έμεινε ορφανός σε πολύ μικρή ηλικία. Ο πατέρας του είχε μεγάλη αντιστασιακή δράση κατά την περίοδο της Κατοχής. Πέθανε από τα βασανιστήρια που του έκαναν οι Γερμανοί ή κατ’ άλλους κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: