Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρεσιτάλ συνωμοσιολογιών και παραπληροφόρησης!

FLASH στις 16/11/2020

Ο κορωνοϊός, οι “άτρωτοι”, το εμβόλιο, η Pfaizer, οι “ξερόλες” και ο 42χρονος γιατρός

Τ/Π |> Η χώρα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και καλά θα κάνει η πολιτική ηγεσία του τόπου να αντιδρά ανάλογα, πότε αμυνόμενη στις επιθέσεις του covid-19 και πότε υπερασπιζόμενη την υγεία του λαού, από τους πάσης μορφής “συμμάχους” της επιδημίας, όπως π.χ. είναι η παραπληροφόρηση, η παραφιλολογία η συνωμοσιολογία…

Σε κάθε πόλεμο οι λαοί ζουν με την ελπίδα πως όταν έρθει η ειρήνευση, θα προκύψει ανάπτυξη, πρωτίστως από την ανοικοδόμηση. Όμως, όταν με το καλό έρθει το τέλος αυτού εδώ του πολέμου, από άγνωστο εχθρό, ο λαός θα βρει “συντρίμμια”, θα είναι σε ανάρρωση και η δε λέξη “ελπίδα” θα έχει αποδράσει από τα λεξικά…

Αυτό είναι ένα τρωτό σημείο για την ανεκτική κοινωνία μας, που επιτρέπει να μπορούν να ευδοκιμούν η παραπληροφόρηση, η παραφιλολογία και η συνωμοσιολογία. Αν αυτό το επιτρέπει η κατάσταση, ίσως δεν πρέπει να το επιτρέπει η Πολιτεία με τους αρμόδιους και τους ιθύνοντες οι οποίοι πρέπει να μάχονται δια της λογικής και του λόγου, το κάθε “φουντούκι” που βγαίνει στο διαδίκτυο, ακόμη και από φαινομενικά έγκυρους ιστότοπους.

Καθημερινώς, όλο και κάποια “αποκάλυψη” γίνεται, όλο και κάποιο “σενάριο” ακούγεται, όλο και κάποιοι… Μασόνοι και Σιωνιστές είναι υπεύθυνοι παντός κακού!

Μάλιστα, υπάρχουν “ιστορίες” που δείχνουν ότι βγαίνουν στη δημοσιότητα από οργανωμένα “κέντρα” που μάλλον κάποιο στόχο έχουν, πέρα από το “παραμύθιασμα”. Κέντρα τα οποία δεν αποκλείεται να εξυπηρετούν σκοπούς “κατηγορουμένων”! Ποιός ξέρει…

Αυτό που έχει γίνει αντιληπτό, ακόμη και από τον πλέον απληροφόρητο πολίτη,  είναι καιρός να το αντιληφθούν και όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος για τα επικοινωνιακά τους προσόντα. Δηλαδή, με την αυτονόητη δύναμη του λόγου τους και τις προσβάσεις τους στα Μέσα, να αντεπιτίθενται με στοιχεία στην κάθε “διάδοση”, που δρα κυρίως κατά της υγείας του πληθυσμού.

Τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την είδηση για το εμβόλιο της Pfaizer, το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από μία ανυπόγραφη ανάρτηση, όπου “αποκαλύπτονται” στοιχεία για τον Θεσσαλονικιό διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, με κύρια “κατηγορία” ότι είναι Εβραίος στο θρήσκευμα! Η ίδια δε “κατηγορία” αποδίδεται και για πρόσωπα που… δήθεν είναι Εβραίοι!

Η συγκεκριμένη άκρως ρατσιστική “είδηση”, που παρουσιάζεται με… κεφαλαία στοιχεία και πλήθος θαυμαστικών, ίσως να μην μπορεί να πείσει κάθε λογικό αναγνώστη, αλλά άνετα πείθει έναν “άοπλο” χρήστη του διαδικτύου – όπως και γίνεται!

Όμως όταν χειρίζεσαι έναν ιστότοπο που τον αποκαλείς “ειδησεογραφικό”, ακόμη και… οπωροπώλης να είσαι, προσέχεις τι ανεβάζεις. Για την συγκεκριμένη “είδηση”, από τη στιγμή που δεν διαθέτει αξιόπιστη πηγή και είναι χωρίς υπογραφή κάποιου σχετικού (δημοσιογράφου, πολιτικού ή επιστήμονα), πώς τη φιλοξενείς; Θα πει κάποιος ότι έχουμε ελευθερία του λόγου, αλλά όχι να γράφουμε ό,τι μας κατέβει! Βέβαια, εάν κρίνουμε το τι γράφεται καμμιά φορά σε κατ΄ευφημισμό έγκυρα έντυπα, είμαστε για… καλαματιανούς!

Μερικοί έχουν πετάξει στα σκουπίδια την Δημοσιογραφική Δεοντολογία, έχουν απλώσει τις αρίδες τους σε μία γραφειάρα και περιμένουν στο ακουστικό τους για να γίνουν σκυλάκια του “his master’s voice” και σκουλήκια του κάθε λαμόγιου εντολοδόχου. Και δεν χρειάζεται να κάνουν διασταύρωση γι΄αυτό που άκουσαν και ούτε τους νοιάζει εάν “καταδικάζεται” ένας άνθρωπος άδικα. Η ‘κονόμα να γίνεται!

Ναι, κάπως έτσι πετάγονται οι “μπανανόφλουδες” στα πεζοδρόμια της ενημέρωσης και κάπως έτσι σπιλώνεται η τιμή και υπόληψη ατόμων, επειδή έτσι θέλουν κάποια ποικίλων “χρωμάτων” φασιστοειδή της κοινωνίας μας.

Δυστυχώς η δήθεν αποκαλυπτική ανάρτηση, για την οποία γίνεται λόγος, βρήκε αποδέκτες και αρκετοί ιστότοποι την ανάρτησαν πανηγυρικά. Παράλληλα κάποιοι άλλοι την βρήκαν… αποκαλυπτική και έτσι μέσω του facebook και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γίνεται ο γύρος του διαδικτύου.

Όμως, επειδή οι τύποι -εκούσια ή ακούσια- παίζουν με την υγεία του λαού, κάποιος πρέπει να τους “μιλήσει”. Ακόμη να τους δώσει δημόσιο βήμα για να εκφράσουν τις απόψεις τους παρουσιάζοντας τα στοιχεία όσων καταγγέλλονται! Έτσι, για να αντιμετωπίσουν έναν ψύχραιμο αντίλογο επιστημονικού επιπέδου!

Ο λαός πρέπει να είναι ενημερωμένος και η ενημέρωση δεν προέρχεται μόνον από τα επίσημα δημόσια ή ιδιωτικά δίκτυα και τις κυβερνητικές θέσεις. Επειδή το “απαγορευμένο” είναι πιό “πιασάρικο”, τότε ας δίνεται βήμα στον κάθε δημοσιογράφο, στον κάθε δημοσιογραφίζοντα, στον κάθε ερευνητή, για να καταθέτει τις “αποκαλύψεις” του! Να έχει την ευθύνη των λόγων του και να ξέρει “πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος“, όταν αυτά που θα εκστομίσει θα είναι “ευσεβείς πόθοι“, “αποκυήματα φαντασίας” ή “τι λέμε για να κάνουμε εντύπωση” και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει…

Η παρακαταθήκη του 42χρονου γιατρού

Ένα απλό δείγμα αντίδρασης σε όλες αυτές τις αηδίες που αναρτώνται, έδωσε ο άτυχος 42χρονος γιατρός-πνευμονολόγος, Αντώνης Χατζηγεωργίου (πατέρας τριών παιδιών), που χθες έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό, που κόλλησε από ασθενή του. Λίγες μέρες πριν κλείσει τα μάτια του ο Αντώνης Χατζηγεωργίου, με τίτλο “Περί Ιατρικής ο λόγος”, είχε γράψει:

«Δεν έχει να κάνει με τη μάσκα φίλε μου. Ανέκαθεν δεν είχε. Είναι που δεν γουστάρουνε απλά να ακούνε τους ειδικούς. Αυτούς που έχουν τη γνώση. Και δεν τους γουστάρουνε όχι τώρα τελευταία αλλά ανέκαθεν. Δεν τους θέλουμε βρε αδερφέ. Μας χαλάνε τη ζαχαρένια μας, μας ζαλίζουν γενικώς ενώ είναι επίσης γνωστό τοις πάσι πως πέρα από την αφεντιά μας κανείς δεν φτουράει μια σε αυτόν τον κόσμο. Αλλά ρε μπαγάσες, εσείς το τερματίσατε Στα ιατρικά ρε φίλε; Σε αυτά που χρειάζονται κανα δυο χρόνια μέχρι να καταλάβεις τη διαφορά μεταξύ DNA και RNA, βακτηρίων και ιών, μεταγραφής και μετάφρασης, θνησιμότητας και θνητότητας; Στα ιατρικά ρε φίλε; Που στα κανονικά σου δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το Depon από το Stedon; Που παίρνεις αντιυπερτασικό και γράφεις στο κουτί “για την καρδιά”; Που χαπακώνεις Amoxil για ιούς, βακτήρια, μύκητες, περονόσπορους και δάκους; Που μέχρι πρόσφατα η πομφόλυγα και η βλατίδα ήτανε “σπυράκι”, η φλεγμονή “κοκκινίλα” και η κρεατινίνη “βρε αδερφέ, τι είναι αυτό που μαυρίζει στις εξετάσεις μου;”; Και ξαφνικά τι; Ήρθε το περιστέρι της επιφοίτησης, σε κουτσούλησε και την είδες μέγας λοιμωξιολόγος, επιδημιολόγος, ολίγον παθολόγος και κάτι σε εντατικολόγος; Όχι αδερφέ. Δεν στο παίζω έξυπνος. Κι εγώ όταν ανοίγω το καπό από το αμάξι, το μόνο που μπορώ να διακρίνω είναι το καπάκι για να βάλω νερό για τους υαλοκαθαριστήρες, μαυρίζει η οθόνη του υπολογιστή και ρίχνω κλωτσιά στον πύργο μπας και πάρει ξανά μπροστά, πάω να κουρέψω μόνος το μαλλί και βγαίνω από το μπάνιο χειρότερος και από κατσίκι κουρεμένο, πάω να το παίξω εκπαιδευτικός στο παιδί μου και καταλήγουμε τσακωμένοι εγώ στο ένα δωμάτιο αγκαλιά με τη Λόλα και αυτό στο δικό του… Όχι λοιπόν. Δεν στο παίζω έξυπνος και υπεράνω γιατί ο καθένας έχει το δικό του βάρος σε αυτή τη ζωή. Απλά ρε φίλε, εδώ μιλάμε για Ιατρική. Και η Ιατρική είναι πείραμα, δοκιμή, παρατήρηση, μελέτη. Η Ιατρική είναι εμπεριστατωμένη γνώση, τεκμηρίωση, πρωτόκολλα, διαδικασίες. Η Ιατρική είναι εκατοντάδες χιλιάδες ερευνητές σε όλο τον κόσμο που εργάζονται νυχθημερόν, προκειμένου να αποκρυπτογραφήσουν μηχανισμούς, σηματοδοτικά μονοπάτια, κινάσες, φωσφορυλιώσεις , υποδοχείς, κυτταροκίνες, αποπτώσεις και τόσα άλλα. Η Ιατρική είναι διάολε κάτι πολύ παραπάνω από το βοτάνι της θείας σου της Μαρίκας και την παρόλα του κάθε αποψάκια που νομίζει ο καημένος πως αποδομεί όλο αυτό το θαυμαστό οικοδόμημα της επιστήμης με ένα “τα εμβόλια σκοτώνουν”. Η Ιατρική είναι ορθός λόγος, είναι επιστήμη, είναι αποκάλυψη ενός κόσμου που προκαλεί ρίγη συγκίνησης σαν αντιληφθείς το μέγεθος του. Δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, δεν είναι σενάριο στο Netflix, δεν είναι κοινοποίηση, δεν είναι like, δεν είναι καρδούλα. Ξεκόλλα λοιπόν και άσε την Ιατρική στην ησυχία της».

> Το παραπάνω κείμενο, αποτελεί “μπούσουλα” σε κάθε προσπάθεια για να αποκρούονται συνωμοσιολόγοι, όπως επίσης “ξερόλες” και ειδικευμένοι στην παραπληροφόρηση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: