Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερο παγωνιάς και προειδοποιήσεων από το ‘102’…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/01/2022

Ο κρατικός μηχανισμός έτοιμος να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις – Ίσως χιόνια σε Αθήνα και Πειραιά 

|> Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση αυτό το 48ωρο και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ύστερα από την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο για την εξέλιξη της κακοκαιρίας “Ελπίς”.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία προειδοποιώντας τους πολίτες για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή τους αυτό το διήμερο. Το μήνυμα εστάλη χθες σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας αναφέροντας: «Προειδοποίηση για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας, το επόμενο 48ωρο. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις . Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών»,

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών. Με σωστή συνεργασία όλων των φορέων τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτή την κακοκαιρία», δήλωσε  ο κ. Στυλιανίδης.

Όπως τόνισε ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ επισήμανε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για να είναι η χώρα λειτουργική και να συνεχίσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμη και για τα ΙΧ οχήματα που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον οδικό άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας που συνήθως δεν υπάρχουν ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Ιδιαίτερα για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από νωρίς το μεσημέρι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: