Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με πλήρη υποτροφία (97%) στο Yale Θεσσαλονικιός μαθητής!

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 12/04/2021

Ο Κων. Μαρκόπουλος είναι μέλος  της ρομποτικής ομάδας “VeloCT” και διακεκριμένος σε μαθηματικούς  διαγωνισμούς

|> Μαθητής από τη Θεσσαλονίκη, που έχει διακριθεί σε μαθηματικούς διαγωνισμούς και πρώτευσε στην ολυμπιάδα επιστημών, έγινε γνωστός στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Yale με υποτροφία 97%. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο, αρχηγό της ομάδας ρομποτικής “VeloCT” που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό “F1 in schools”,που εκτός από άριστος μαθητής προσφέρει εθελοντικό έργο ως διασώστης!

Όπως είπε ο ίσος στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε αιτήσεις σε 12 πανεπιστημιακά ιδρύματα και το Yale ήταν μια από τις πρώτες τρεις επιλογές του, διευκρινίζοντας πως έγινε δεκτός στην πολυτεχνική σχολή του συγκεκριμένου πανεπιστημίου με υποτροφία και θέλει να σπουδάσει μηχανολόγος μηχανικός. Επίσης ο Κων. Μακρόπουλος είπε ότι ο τομέας που επέλεξε έχει ετήσια δίδακτρα 88.000 και αναφερόμενος στα κριτήρια της επιλογής του, είπε πως: «Αξιολογούν το βιογραφικό, τις συνεντεύξεις μας, τις συστατικές επιστολές των καθηγητών, το εθελοντικό μας έργο (ελληνική ομάδα διάσωσης) και αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, είναι να καταλάβουν, τι μπορεί να προσφέρει κάθε υποψήφιος στην κοινότητα».

Όσο για τα ελληνικά ΑΕΙ ο Κων. Μακρόπουλος, είπε: «Θεωρώ πως και τα ελληνικά πανεπιστήμια σε ακαδημαϊκό επίπεδο είναι κορυφαία», λέει επισημαίνοντας ωστόσο πως φοιτητές «στα πανεπιστήμια της Αμερικής μπορούν να εργαστούν σε κορυφαίες εταιρείες, όπως είναι η Gοοgle και η Tesla, όσο ακόμα φοιτούν, κάτι που δεν συμβαίνει δυστυχώς στα ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: