Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο υποψήφιος δήμαρχος και το ναυάγιο του “Corfu Island”

Χωρίς κατηγορία στις 07/05/2019

Ο Κώστας Νιζάμης “κλώτσησε” 1,5 εκατ. για μία ανέλκυση και προτίμησε να δώσει δουλειά σε 50 οικογενειάρχες παρά να εισπράξει 600 χιλ. από σκραπ

|> Υποψήφιος δήμαρχος του Πειραιά ανέλκυσε χωρίς καμμία αμοιβή “ιστορικό” ναυάγιο και ακολούθως αρνήθηκε να δεχθεί τουρκική προσφορά 600.000 δολαρίων για την διάλυσή του! Πρόκειται για τον Κώστα Νιζάμη, τον παγκοσμίου φήμης δύτη και το ναυάγιο του “Corfu Island”. Τον δημιουργό του Ελληνικού Κέντρου Καταδύσεων, που πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πειραιά, επικεφαλής του συνδυασμού “Πειραιάς… σε τάξη!”, με σήμα έναν από τους δύο κλεμμένους λέοντες.

Ποιός περίμενε ότι ο άνθρωπος που έχει “σαρώσει” τους βυθούς κι έχει βγάλει τόσα ναυάγια, σήμερα να ζητάει “σκούπα” και… τάξη για τον Πειραιά! Να ανελκύει αφιλοκερδώς ναυάγιο για το οποίο η τελευταία προσφορά ήταν 1,5 εκατ. ευρώ και να μην δέχεται 600.000 ευρώ για να το δώσει για σκραπ στην Τουρκία. Προτίμησε ελληνικό διαλυτήριο για να φάνε ψωμί πενήντα οικογένειες του Περάματος.

Χωρίς “τυμπανοκρουσίες” και επικοινωνιακά επιτελεία, ο Κώστας Νιζάμης κατεβαίνει για δήμαρχος Πειραιά με την ελπίδα να του δοθεί η ευκαιρία για να βάλει “τέλος στην αταξία, στην παρακμή, στην περιθωριοποίηση, στην υποβάθμιση, στη φτωχοποίηση“, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ένα φυλλάδιο της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συμμαχίας του.

Παρακάτω η σχετική είδηση από την αυριανή εκδήλωση με το “Corfu Island” και τον Κώστα Νιζάμη…

Αύριο Τετάρτη 8/5 ολοκληρώνεται η απομάκρυνση της υπερκατασκευής του “Corfu Island” από την προβλήτα Ε’ και η καταστροφή και διαχείριση του ναυαγίου στο καρνάγιο Καπογιαννάτου από την εταιρεία “Μπάμπαλης ΟΕ” Θα γίνει παρουσίαση στον διοικητή της Δημόσιας Αρχής Λιμένων Δημοσθένη Μπακόπουλο και στην επιτροπή παραλαβής ναυαγίου.

Για την ιστορία το “Corfu Island”  παρέμεινε 35 χρόνια βυθισμένο στην προβλήτα Ε’, ανελκύθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων (Greek Diving Center) του Κώστα Νιζάμη εντελώς δωρεάν και αζημίως προς το Ελληνικό Δημόσιο όταν η τελευταία προσφορά ανέλκυσης ήταν 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Το πλοίο στη συνεχεία δεν πήγε στην Τουρκία για σκραπ, όπως τόσα άλλα πλοία μας (ακόμα και τα πολεμικά!), αλλά διαλύθηκε στο Πέραμα από την “Μπάμπαλης ΟΕ”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κέντρο Καταδύσεων του Κώστα Νιζάμη, δεν δέχτηκε να εισπράξει από τους Τούρκους διαλυτές 60.000 δολάρια, αλλά προτίμησε να δώσει εργασία σε 50 οικογενειάρχες του Περάματος…

> Για όσους θέλουν να παρευρεθούν ας στείλουν τα στοιχεία τους στα emails για άδεια εισόδου στην περιοχή επισκευαστικής ζώνης Περάματος: sarigiannisg@olp.gr, peramasecurity@olp.gr, crsecurity@olp.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: