Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο μοναχικός μαθητής στους Αρκιούς, εφέτος δεν  γιόρτασε την 25η Μαρτίου μόνος του…

ΕΛΛΑΔΑ στις 26/03/2023

Δεκατρείς μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας και ένα σκάφος λιμενικών με ΠΑΘ, πήγαν στο νησί για να παρελάσουν

|> Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχου Λ.Σ. Γιώργου Αλεξανδράκη, κατέπλευσε στους Αρκιούς , το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ 080), που έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχε επίσης και ομάδα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας (13 παιδιά και 14 γονείς και δάσκαλοι), η οποία συνοδευόταν από τους γονείς και τους δασκάλους, όπου και παρέλασε μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο. Στην εν λόγω εκδήλωση, το παρών έδωσαν το πλήρωμα του ΠΑΘ, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η συμμετοχή των παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βούλας έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Με εντολή του υπουργού κινητοποιήθηκε το ΠΑΘ 080 το οποίο βρίσκονταν στην περιοχή έχοντας ολοκληρώσει την περιπολία του. Το σκάφος κατέπλευσε στους Αρκιούς για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και για να συνδράμει την ομάδα των παιδιών και των γονιών τους σε ότι χρειάζονταν.

Να σημειωθεί ότι από την Πάτμο προς τους Αρκιούς τα παιδιά και οι γονείς τους ταξίδεψαν με φουσκωτά, ενώ τώρα οργανώνεται η επιστροφή τους με σκάφη του ΛΣ.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων οι μαθητές και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το ΠΑΘ 080 και να συνομιλήσουν με το πλήρωμα του, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν και πλου με το σκάφος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: