Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Μώραλη στα άλλοτε παιδιά-τροφίμους του Ζαννείου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/01/2018

Για πρώτη φορά δήμαρχος του Πειραιά πήγε σε εκδήλωση των Απόφοιτων!

«Πηγαίναμε για να πιούμε νερό στις “Πυραμίδες” και χαζεύαμε τα κορνέ. Δεν είχαμε ούτε δραχμή για να αγοράσουμε!»… Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο πρώην τρόφιμος του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, σήμερα επιστήμονας και αντιδήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιαννάκης, λίγο πριν ο δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης κόψει την βασιλόπιτα του Συνδέσμου των Αποφοίτων.

«Δεν είχαμε ούτε δραχμή για να αγοράσουμε!»… Αλλά αυτά τα παιδιά που είχαν την τύχη (αλλά μέσα στην  ατυχία της ορφάνιας)  να είναι τρόφιμοι του Ορφανοτροφείου, σήμερα είναι άξιοι επιστήμονες, επαγγελματίες και καλλιτέχνες.

Κάθε χρόνο μαζεύονται εκεί στην οδό Ευαγγελιστρίας του Πειραιά, σε ένα κτίριο που φθίνει χρόνο με τον χρόνο,  για να κόψουν την βασιλόπιτα και να θυμηθούν…

Ο καθένας μία ξεχωριστή ιστορία, αλλά όλοι με κοινό παρονομαστή την στέρηση που γεύτηκαν σε τρυφερές ηλικίες. Και δεν ήταν μόνον οι έλλειψη γονιών και τα… κορνέ, αλλά και κάτι άλλο που θυμούνται με πίκρα, επειδή, όπως ειπώθηκε, τους έσβηναν τα φώτα για οικονομία κι έτσι δεν μπορούσαν  διαβάσουν όσο ήθελαν!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ένας από τους τροφίμους είναι και ο Χρήστος Κάλλοου, ο αξιόλογος ηθοποιός, τραγουδιστής, σόουμαν, αλλά και με σημαντικό σκηνοθετικό έργο.

Κι ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης, αφού είχε αναλάβει το ψυχαγωγικό μέρος. Με τη συνοδεία μίας κιθάρας και ενός μπουζουκιού ο Χρήστος ερμήνευσε τραγούδια-διαμάντια, που τα περισσότερα «μίλαγαν» για τον Πειραιά.

Με τα «Παιδιά του Πειραιά» έγινε και η υποδοχή του Γιάννη Μώραλη, του μοναδικού δημάρχου Πειραιά που πήγε σε εκδήλωση των Αποφοίτων του Ορφανοτροφείου και μάλιστα χωρίς συνοδεία! Επόμενο ήταν να εκφράσουν την συγκίνησή τους οι πρώην τρόφιμοι και να τον ευχαριστήσουν για την τιμή που τους έκανε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος στον σύντομο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μέλλον που είχαν αυτοί οι άνθρωποι, παρά τις τόσες αντιξοότητες που γνώρισαν και ζήτησε «να τον ενημερώσουν για το πώς και πού μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος».

Η εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας των Αποφοίτων του Ζαννείου Ορφανοτροφείου, ήταν εφέτος κάπως ξεχωριστή και όπως διαβεβαίωσε ο Χρήστος Κάλλοου τους “Ζαννειοτρόφους”, από εδώ και πέρα οι εκδηλώσεις του συνδέσμου θα μπουν σε μια νέα πορεία… Η αρχή έγινε!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: