Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο νέος δήμαρχος Ερέτριας Νίκος Γουρνής θυμίζει μέρες του πατέρα του!

ΕΛΛΑΔΑ στις 13/01/2024

Στις πρώτες μέρες της Δημαρχίας του κατάφερε να απαλλάξει τον Δήμο από ένα «άδικο» χρέος

Παντελής Ξανθίδης |> Μετά από κάποια χρόνια η Ερέτρια φαίνεται πως άρχισε να «θυμάται» τον παλιό καλό της εαυτό. Τότε που ένας δήμαρχος ονόματι Γιάννης Γουρνής την είχε μετατρέψει σε έναν ενδιαφέροντα τόπο και για τους κατοίκους και για τους επισκέπτες. Με έργα ουσίας, κατάφερε να κάνει την Ερέτρια υπόδειγμα και όχι μόνον στην Εύβοια.

Όμως ο Γιάννης Γουρνής, μάλλον κάποιους είχε δυσαρεστήσει και σε κάποιες εκλογές με… ιστορία, έχασε τη Δημαρχία…

Τα χρόνια πέρασαν και ήρθε η στιγμή που η Ερέτρια «ζήτησε» και πάλι τον Γιάννη Γουρνή. Και τον «βρήκε» στο πρόσωπο του γιού του  -τού Νίκου Γουρνή (φωτό)- τον οποίο εξέλεξε δήμαρχο και μάλλον οι Ερετριείς δεν θα μετανιώσουν…

Ακόμη δεν ανέλαβε την Δημαρχία ο Νίκος Γουρνής και απάλλαξε τον Δήμο από ένα χρέος ύψους 1,2 εκ. ευρώ προς τη ΔΟΥ Χαλκίδας. Του τα… χάρισαν; Όχι! Ας δούμε τι γράφει η έγκυρη εφημερίδα «Ευβοϊκή Γνώμη»…

|> Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το 2024 για τον Δήμο Ερέτριας. Απαλλάχθηκε από βαρβάτο χρέος 1,2 εκατ. ευρώ προς τη ΔΟΥ Χαλκίδας χάρη στις ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής Γουρνή.

Όπως έγραψε η «Γνώμη», με ευθύνη των προηγούμενων δημάρχων, ο δήμος πλήρωνε Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων για ιδιοχρησιμοποιούμενα ή κενά δημοτικά ακίνητα, τα οποία εκ του νόμου απαλλάσσονται.

Συνολικά, πλήρωσε κακώς πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ! Την κολοσσιαία γκάφα ανακάλυψε η Βούλα Αμερικάνου και μετά από πιέσεις της, ο δήμος διόρθωσε το Ε9 καταθέτοντας  τροποποιητική δήλωση στη ΔΟΥ Χαλκίδας για συμψηφισμό/επιστροφή των χρημάτων.

Πριν λίγες μέρες, η ΔΟΥ Χαλκίδας επεξεργάστηκε τη νέα δήλωση του Ε9 και διέγραψε χρέη του Δήμου Ερέτριας ύψους 1,2 εκατ. ευρώ περίπου, για ΕΝΦΙΑ που δεν έπρεπε να πληρωθεί κατά τα έτη 2018-2022.

Δυστυχώς, χάθηκαν λόγω παραγραφής τα αχρεωστήτως καταβληθέντα της τετραετίας 2014-2017 (750.000 ευρώ). Η Δημοτική Αρχή Γουρνή, όμως, σχεδιάζει να απευθυνθεί στα αρμόδια υπουργεία για να κερδίσει και αυτά τα χρήματα.

Στο μεταξύ, με την τροποποιημένη δήλωση του Ε9, ο Δήμος Ερέτριας θα πληρώνει μόλις 1.400 ευρώ για ΕΝΦΙΑ και αυτό δείχνει το μέγεθος της γκάφας, που επιβάρυνε τον δήμο με 190.000 ευρώ τον χρόνο!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: