Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς μέσα από ένα χαμόγελο

FLASH στις 01/01/2023

Η καρδιά της πόλης και η κεντρική αρτηρία της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Διονύσης Βραϊμάκης |> Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Πειραιάς ξεπηδούσε μέσα από ένα πλατύ χαμόγελο. Δεν ήταν μόνο τα στολίδια, τα παιχνίδια, η θάλασσα και ο ήλιος. Ήταν ο κόσμος, το πλήθος, η ανοικτή καρδιά μιας πόλης που έμοιαζε  απελευθερωμένη όχι μόνο από την πανδημία –αυτό το ζει και η Αθήνα, το χαίρονται και άλλες πόλεις– αλλά από τον πολυετή κλοιό των φύλλων λαμαρίνας που έκρυβαν την κεντρική της πλατεία και από τα εργοτάξια που είχαν στηθεί εδώ και εκεί, πότε για το τραμ και πότε για το μετρό.

Η 31η Δεκεμβρίου του 2022 βρήκε την πλατεία Κοραή πιο γιορταστική και πιο ευχάριστα συνωστισμένη από ποτέ. Καρουζέλ, επιτραπέζια «χόκεϊ» (αυτά με το πλατύ πλαστικό δίσκο να γλιστράει πάνω σε ένα λεπτό στρώμα αέρος), τρενάκια και ένα περίπτερο με είδη από την μπουτίκ του Ολυμπιακού, ενώ δεν έλειψε και η παρουσία του Εθνικού με μια παρέα από «εθνικάκια», παιδιά που φορώντας τον μπλε σκούφο τού πόλο έλεγαν τα κάλαντα!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αρτηρία που συνδέει την πλατεία Κοραή με το λιγότερο συνωστισμένο Πασαλιμάνι, είναι η Σωτήρος Διός. Μια αρτηρία καρδιάς τής πόλης που μετέφερε το πλήθος-αίμα από το ένα στο άλλο κεντρικό της σημείο. Ένα ανθρώπινο ποτάμι που ευθυμούσε από τη γιορτή τού αποχαιρετισμού τού έτους, αλλά περισσότερο από τα αμέτρητα («αμέτρητα» γιατί χάσαμε το αριθμό διανύοντας την αρτηρία) μουσικά σύνολα που την είχαν κατακλύσει. Πολυπρόσωπες κομπανίες νέων με πολλά μουσικά όργανα (ορισμένα έδιναν την εντύπωση μαθητών μουσικών Γυμνασίων) αλλά και αυτόνομα ζευγάρια μελωδών, είχαν στήσει μια τεράστια συναυλία με πλήθη θεατών, είτε μετακινούμενων είτε καθήμενων στα «αναρίθμητα» καφέ τού πιο εμπορικού και πιο ζωντανού δρόμου του Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: