Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κατάνυξη και επισημότητα για τον Άγιο Σπυρίδωνα

Χωρίς κατηγορία στις 12/12/2019

Ο Πειραιάς τίμησε την γιορτή του Πολιούχου του με τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας

|> Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα  πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά, με τη συμμετοχή πολιτικών,  στρατιωτικών και δικαστικών αρχών, της δημοτικής Αρχής, της ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής  και πλήθους κόσμου.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο κέντρο της πόλης, συγχοροστατούντων του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ και των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης  κ. Ιωάννη και Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου.   

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι σήμερα  είναι μεγάλη γιορτή για την πόλη και ότι πλήθος Πειραιωτών τίμησαν τον Πολιούχο της  πόλης Άγιο Σπυρίδωνα με την καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής του Εικόνας. Ο  κ. Μώραλης τόνισε επίσης, ότι o εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα έγινε με σεμνότητα και μεγαλοπρέπεια και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όσες και όσους γιορτάζουν καθώς και σε όλους τους Πειραιώτες.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνα παρευρέθηκαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος εκπροσώπησε  την κυβέρνηση,ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Γιάννης Μελάς, ο οποίος εκπροσώπησε τη Βουλή, οι βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Μανωλάκος,  Νόνη Δούνια, Γιάννης Τραγάκης και Δημήτρης Μαρκόπουλος. η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο Σπύρος Σπυρίδων,  διευθύνων σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, οι αντιδήμαρχοι Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Ασπασία Αλιγιζάκη, Δημήτρης  Καρύδης,  Γρηγόρης Καψοκόλης,  Παναγιώτης  Ρέππας και  Δημήτρης Αράπης, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Αγραπίδης, Αλεξάνδρα  – Γερασιμούλα Τουµαζάτου και Κυριακή Μπουρδάκου.

Επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς  Πόλη  Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Αγρανιώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Σιγαλάκος, ο πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Γιάννης Βοϊδονικόλας,  ο πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Αλέξανδρος Νανόπουλος, άλλοι περιφερειακοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Πειραιά Χρήστος Μακρής, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα, παιάνιζαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά και η Μπάντα του Λιμενικού Σώματος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: