Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο πολιτικός πολιτισμός και η εντιμότητα ‘’έπιασαν’’ λιμάνι στο νησί του Πόρου

ΕΛΛΑΔΑ στις 03/10/2023

Ο δήμαρχος Ι. Δημητριάδης έσωσε τον μοναδικό αντίπαλό του για τη δημαρχία Γ. Κουτουζή από ακύρωση των ψηφοδελτίων του

|> Βραβείο ήθους αξίζει στον δήμαρχο Πόρου, που πρόλαβε και διέσωσε τον  μοναδικό του αντίπαλο από σίγουρη ήττα στις εκλογές! Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πόρου και υποψήφιος στις εκλογές Γιάννης Δημητριάδης (φωτό), είδε ότι ο μοναδικός του αντίπαλος για την δημαρχία Γιώργος Κουτουζής είχε τυπώσει ψηφοδέλτια με λάθος διαστάσεις και χωρίς να έχει καμμία αρμοδιότητα ή και υπευθυνότητα τον ειδοποίησε να κάνει γρήγορα για να τα αλλάξει! Η είδηση είναι από το protothema και αναφέρει:

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Υποψήφιος δήμαρχος παρέδωσε στον δήμο άκυρα ψηφοδέλτια και τον «έσωσε» ο αντίπαλός του. Η υπόθεση αφορά στον Δήμο Πόρου, όπου ο διεκδικητής της δημαρχίας, Γιώργος Κουτουζής, τύπωσε και παρέδωσε στον δήμο ψηφοδέλτια σε λάθος διαστάσεις, τα οποία είναι ξεκάθαρο από τη νομοθεσία ότι, αν χρησιμοποιηθούν στην κάλπη, είναι άκυρα.

Ο δήμαρχος του νησιού και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Δημητριάδης, διαπίστωσε τυχαία το λάθος του αντιπάλου του και, ενώ δεν είχε καμία αρμοδιότητα να ελέγξει την ορθότητα των προδιαγραφών των ψηφοδελτίων που παρέλαβε, αποφάσισε να ενημερώσει αμέσως τον κ. Κουτουζή, ώστε να προλάβει να τυπώσει νέα ψηφοδέλτια σε σωστές διαστάσεις και να τα παραδώσει στον δήμο εγκαίρως, μέχρι την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Πόρου υπάρχουν μόνο δύο υποψήφιοι δήμαρχοι και επομένως, αν ο εν ενεργεία δήμαρχος αποσιωπούσε το πρόβλημα που εντόπισε, θα οδηγείτο σε «εκλογικό περίπατο» την ερχόμενη Κυριακή, καθώς όλα τα ψηφοδέλτια του κ. Κουτουζή θα ακυρώνονταν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: