Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πένθος στο ελληνικό τραγούδι για τον Αντώνη Καλογιάννη…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/02/2021

Ο τραγουδιστής του αγώνα και του έρωτα απεβίωσε σήμερα από ανακοπή

|> “Έφυγε” σήμερα από τη ζωή, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο δημοφιλής τραγουδιστής του αγώνα και του έρωτα. Τον πρόδωσε η καρδιά του. Ήταν 81 χρόνων.

Την απώλειά του θρηνεί ο κόσμος του ελληνικού πενταγράμμου και η είδηση του θανάτου του, έχει συγκλονίσει τους τόσους θαυμαστές αυτού του μεγάλου τραγουδιστή και σεμνού ανθρώπου.

Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή στις 3 Αυγούστου 1940. Παιδί της Κατοχής και της βιοπάλης. Άρχισε να εργάζεται σε ένα τσαγκαράδικο, ώσπου το 1966 τον ανακάλυψε ο Μίκης Θεοδωράκης. Έτσι πήρε τα πάνω της η ζωή του, αφού βρέθηκε να συνεργάζεται με τον Μίκη στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους της τότε Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης και της Αμερικής και να ερμηνεύει στίχους του Σικελιανού, του Ρίτσου και του Σεφέρη.

Ερμήνευσε επίσης τραγούδια του Μάριου Τόκα, του Τάκη Μουσαφίρη και του Αργύρη Κουνάδη. Συνεργάστηκε με την Βίκυ Μοσχολιού στον δίσκο του Δήμου Μούτση “Συνοικισμός Α” (1972) και με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στον δίσκο του Ηλία Ανδριόπουλου “Γράμματα στο, Μακρυγιάννη” (1979).

Κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν στο εξωτερικό και μαζί με την Μαρία Φαραντούρη δημιούργησαν μία λαϊκή ορχήστρα, με την οποία έδωσαν συναυλίες με καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

Το μακρύ ταξίδι του Αντώνη Καλογιάννη στο ελληνικό τραγούδι ξεπερνά τα 40 χρόνια…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: