Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υποψήφιος βουλευτής με το ΚινΑλ ο Στέλιος Μανουσάκης

Χωρίς κατηγορία στις 17/12/2018

Ο τ. πρόεδρος του ΔΣΠ κατεβαίνει στην Α’ Πειραιά & Νήσων – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Δημ. Καρύδης

|> Σε προεκλογικούς ρυθμούς βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής στον Πειραιά και άρχισαν ήδη οι δημοσιοποιήσεις υποψηφιοτήτων, με τον δικηγόρο και τ. πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στέλιο Μανουσάκη να δηλώνει την υποψηφιότητά του για την Α’ Πειραιά και Νήσων.

Ο δικηγόρος Στέλιος Μανουσάκης είναι γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης και εκτός από πρόεδρος του ΔΣΠ (2008-2014) έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθυντής Κατάρτισης Σπουδών του Κέντρου Διαμεσολάβησης Πειραιά.

Σε σχετική δήλωση που έκανε ο Στ. Μανουσάκης, αναφέρει:

«Η απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα ως βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στον Πειραιά είναι Επιλογή Ευθύνης και ταυτόχρονα Απόφαση για το Μέλλον. Η πολιτική ενασχόληση δεν πρέπει να συσχετίζεται με τους κομματικούς μηχανισμούς του παρελθόντος. Είναι ο τρόπος που κινούμαστε μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Ο τρόπος που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Σε αυτή τη μάχη θέλω να είμαστε μαζί, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να καινοτομήσουμε, να τολμήσουμε την αλλαγή, να δεσμευτούμε ότι θα παλέψουμε για τον Πειραιά και τα Νησιά μας της επόμενης γενιάς και όχι απλά των επόμενων εκλογών.

Ως άνθρωπος διαρκώς παρών σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δράσεις, θα αγωνιστώ για την ενεργοποίηση και αξιοποίηση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων με κυρίαρχο στόχο την επαναφορά της κανονικότητας και τη ρήξη με το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα.  

Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους συμπολίτες μας από τα Κύθηρα έως τη Παλιά Κοκκινιά, από τις Σπέτσες μέχρι τα Καμίνια, από την Ύδρα μέχρι τον κεντρικό Πειραιά, από την Αίγινα και το Αγκίστρι μέχρι το Νέο Φάληρο, από τον Πόρο μέχρι την Χερσόνησο της Πειραϊκής, και από την Τροιζηνία και τα Μέθανα μέχρι τα Μανιάτικα και τον Λόφο Βώκου, όπου γεννήθηκα. Μαζί θα σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, θα διεκδικήσουμε και θα τα καταφέρουμε».

Ο Δημ. Καρύδης

Εν τω μεταξύ, την μη συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές δηλώνει ο τ. βουλευτής Πειραιά Δημήτρης Καρύδης, μέλος της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής. Ο Δημ. Καρύδης δήλωσε:

«Μετά από μια μακρά τιμητική διαδρομή, στη πρώτη γραμμή  για  το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη, πήρα τη δύσκολη πολιτικά και επώδυνη συναισθηματικά απόφαση, να μην συμμετάσχω στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Είναι αυτονόητο ότι με όλες μου τις δυνάμεις, θα συνεχίσω να στηρίζω την παράταξη μας, για να γίνει  πιο ισχυρή και πιο δυνατή. Για να κερδίσει στην μάχη που δίνει, για να βγει η χώρα από τα σημερινά της αδιέξοδα και να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό λαό και ειδικά για τους νέους.

Από το 2012 έως σήμερα έγιναν 4 εκλογικές αναμετρήσεις με πρωτοφανή σκληρότητα. Σε όλες πήρα μέρος με συνέπεια και αυταπάρνηση. Πιστεύω  ότι έχω ένα μικρό μερίδιο στον αγώνα για να μείνει η χώρα όρθια και η ιστορική παράταξη μας ζωντανή, παρά τον πόλεμο λάσπης και μίσους που δεχθήκαμε, κυρίως από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της ισοπέδωσης και της δημαγωγίας. 

Σήμερα πρέπει όλοι να πάψουμε να είμαστε κολλημένοι και αμετακίνητοι σε παγιωμένους ρόλους και συνήθειες. Πάνω απ’ όλα πρέπει να ανοίξουμε δρόμους. Να δώσουμε χώρο και οξυγόνο, με την συμμετοχή και την ανάδειξη και άλλων στελεχών.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά και είμαι υπερήφανος γι αυτό. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα Παρών, στην προσπάθεια για ένα ισχυρό και ανεπτυγμένο οικονομικά Πειραιά. Όπως και στις μάχες για μια καλύτερη ζωή, με κοινωνική αλληλεγγύη και ανθρωπιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: