Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χωρίς περιορισμούς η ψήφος των ομογενών – “Απάντηση” Βορίδη

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 12/04/2021

Ο υπουργός Εσωτερικών “άκουσε” όσα δήλωσε στον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης Θεοδώρα Τζάκρη, αρμόδια για θέματα Αποδήμων ΣΥΡΙΖΑ

|> Καταργούνται οι περιορισμοί για την ψήφο των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού, με ένα άρθρο σε ν/σ που καταθέτει σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών. Αυτό προανήγγειλε ο ίδιος Μάκης Βορίδης σήμερα το πρωί στο “Mega” και όπως είπε η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη έπειτα από σχετικές δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη!

Συγκεκριμένα η αρμόδια για θέματα Απόδημου Ελληνισμού του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας” της Νέας Υόρκης, είχε δηλώσει ότι οι περιορισμοί αυτοί είναι “άδικοι” και “υποτιμητικοί”, προσθέτοντας πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, θα τους καταργήσει.

Στην εκπομπή ήταν παρών και  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος αντέδρασε λέγοντας πως «όπου χρειάζονται βελτιώσεις, βεβαίως και θα γίνουν» και κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών για «μικροκομματικό παιχνίδι».

Σημειώνεται πως το υπάρχον νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019, προβλέπει:

  • Δικαίωμα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους έχουν οι εκλογείς οι οποίοι τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα και έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση Ε1 ή Ε2 ή Ε3 ή Ε9 είτε το τρέχον είτε το προηγούμενο φορολογικό έτος.
  • Δεν απαιτείται υποβολή φορολογικής δήλωσης εφόσον ο εκλογέας δεν έχει συμπληρώσει τα 30 έτη ζωής και έχει υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενής α΄ βαθμού κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.
  • Η αίτηση του εκλογέα θα γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πύλη η οποία αναμένεται να λειτουργήσει εντός δύο μηνών από τη ψήφιση του νόμου.
  • Η πιστοποίηση των κριτηρίων διαμονής γίνεται με δημόσια έγγραφα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: