Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο “φιλάνθρωπος” ευεργέτης, συχνά είναι “κλεπταποδόχος”

FLASH στις 26/04/2022

Τον άφησα και βγήκα ν’ ανασάνω κανονικότητα στη μεγαλοπαρασκευιάτικη ησυχία της πόλης με τις πένθιμες καμπάνες…

Αλέξανδρος Αρδαβάνης* |> Τον βρήκα στην πολυθρόνα του γραφείου του. Μόλις μπήκα, άρχισε να μου μιλάει με μάτια που γυάλιζαν: «Άκου! Για να μοιράσεις από τα αγαθά σου, πρέπει να έχεις περίσσευμα και αυτό προϋποθέτει κλοπή -ενεργητική ή παθητική. Ο “φιλάνθρωπος” ευεργέτης, συχνά είναι “κλεπταποδόχος” αρχικά και μόνο όψιμα διανομέας των κλοπιμαίων -όμως καλύτερα έτσι παρά ανάπηρος τσιγκούνης! Και δε μιλώ για υλικά αγαθά· η ψυχοφιλαργυρία είναι η βαρύτερη αναπηρία. Ναι, μην ανησυχείς για ενδεχόμενη παλινδρόμηση στην άγνοια της παιδικής ηλικίας. Γεννηθήκαμε μαζί υπερήλικοι στο τέλμα του ρεαλισμού κι εσύ, ως κατ’ ανάθεσιν παιδονόμος μου, το ξέρεις αυτό καλύτερα από μένα», είπε και σταμάτησε απότομα.

Ήταν βουρκωμένος ανάμεσα σε ένα σωρό γυαλιστερά πασχαλιάτικα δώρα. Ξαφνικά σηκώθηκε, τα πήρε στα χέρια και βγήκε από το γραφείο. Γύρισε χαμογελαστός με άδεια χέρια, σιγοτραγουδώντας την Άρια της Ρόζας, κάθισε στην πολυθρόνα του και έπεσε σε λήθαργο.

Τον άφησα και βγήκα ν’ ανασάνω κανονικότητα στη μεγαλοπαρασκευιάτικη ησυχία της πόλης με τις πένθιμες καμπάνες που ξέρω πως τον ενοχλούν -πολλά τον ενοχλούν τελικά. Τον λυπάμαι από χρόνια μα δεν τον αντέχω πιά τον Αλτερέγο μου.

(*Ο λογοτέχνης κ. Αλ. Αρδαβάνης, είναι δρ ιατρός ογκολόγος – διευθυντής στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: