Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκεί όπου το φλουρί της πίτας δεν έχει χάσει τη σημασία του

FLASH στις 26/01/2020

Ο Χρήστος Κάλλοου με άλλους που ήταν τρόφιμοι του Ζαννείου θυμήθηκαν εκείνα τα χρόνια…

Παντελής Π. Ξανθίδης |> Υπάρχουν κάποιες εκδηλώσεις που περνούν στα «ψιλά» της δημοσιότητας, αλλά βρίσκονται τόσο… ψηλά, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερα κοσμικά «αξεσουάρ» για να ξεχωρίσουν. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις, είναι αυτές που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τέτοιες μέρες οι απόφοιτοι και άλλοτε τρόφιμοι του Ζαννείου Ορφανοτροφείου. Εκείνα τα άτυχα παιδάκια που μεγάλωσαν χωρίς την αγκαλιά της μάνας και το χάδι του πατέρα, αλλά κατάφεραν να κερδίσουν τη ζωή. Που είναι σήμερα άξιοι επιστήμονες, επαγγελματίες και καλλιτέχνες. Που τιμούν με την παρουσία τους την κοινωνία.

Χθες το μεσημέρι ο Σύνδεσμος Φίλων και Αποφοίτων Ζαννείου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του με το φλουρί να αντιπροσωπεύει την αγάπη αυτών των ανθρώπων στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο, που τα μεγάλωσε και τα έβγαλε πάνοπλα στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έδωσε… συναυλία ο Χρήστος Κάλλοου! Ναι, ο αξιόλογος ηθοποιός, ο τραγουδιστής, ο σόουμαν και σκηνοθέτης, ο οποίος έχοντας δίπλα του δύο θαυμάσιους μουσικούς -έναν με κιθάρα και έναν με μπουζούκι- ερμήνευσε τραγούδια που άφησαν εποχή -αρχίζοντας από το “Ένα μεσημέρι”…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Χρήστος Κάλλοου δεν ήταν προσκεκλημένος στην εκδήλωση, αλλά είναι ένας από τους ανθρώπους-στηρίγματα αυτού του συνδέσμου, αφού και ο ίδιος ο δημοφιλής καλλιτέχνης υπήρξε τρόφιμος του Ζαννείου Ορφανοτροφείου.

Σε αυτή την θαυμάσια εκδήλωση ήμασταν εκεί παρέα με τον συνάδελφο Δημήτρη Καπράνο και τον συγγραφέα του «Κάποτε στον Πειραιά» Πέτρο Κυρίμη. Και έχουμε να θυμώμαστε…

Σ’ εκείνο το κτίριο της οδού Ευαγγελιστρίας, πού όλο και “γερνάει” με τα χρόνια, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες κάτι το σημαντικό συμβαίνει. Δεν είναι το κόψιμο της πίτας των «Ζαννειοτρόφων», αλλά η συνάντηση ανθρώπων που “ρούφηξαν” τη ζωή, που με τις χίλιες-δυό στερήσεις κατάφεραν να σηκώσουν το κεφάλι και σήμερα να αποτελεί ο καθένας παράδειγμα για κάθε νέο άνθρωπο.

Υ/Γ: Χρήστο, σε ευχαριστώ ΠΟΛΥ για την πρόσκληση!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: