Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αθήνα: Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαθητικής Ρομποτικής – Συμμετέχουν 190 χώρες

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 21/04/2024

Το “FIRST Global Challenge 2024” θα διεξαχθεί 26-29 Σεπτεμβρίου – Συμμετοχές έως 12/5

|> Έως τις 12 Μαΐου γίνονται δεκτές οι συμμετοχές για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθητικής Ρομποτικής “FIRST Global Challenge 2024” που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα 26 με 29 Σεπτεμβρίου.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από την Ελληνική Ομάδα και ο εκπαιδευτικός οργανισμός ‘’Eduact’’ αποτελεί από το 2018 τον αποκλειστικό εθνικό συνεργάτη και αρμόδιο φορέα για την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής ‘’FIRST Global ΔΕΗ Team’’ Greece.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο είδος της, με 190 εθνικές ομάδες μαθητών από όλο τον κόσμο και ιδρυτής είναι ο διεθνούς αναγνώρισης επιστήμονας Dean-Lawrence Kamen, με περισσότερες από 1.000 διεθνείς πατέντες εφευρέσεων.

Η χώρα και πόλη διεξαγωγής του ‘’FIRST Global Challenge 2024’’ ανακοινώθηκαν επίσημα σε ειδική εκδήλωση που διεξήχθη στην Ουάσιγκτον και στην οποία παρευρέθηκαν η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo, οι γερουσιαστές Joe Manchin και Jeanne Shaheen, ο κυβερνήτης του New Hampshire Chris Sununu, ο Chris Pappas, μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ και συμπρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ομάδας, καθώς και φιλάνθρωποι όπως ο Mike Bezos, συνιδρυτής του ‘’Bezos Family Foundation’’, εκπροσωπώντας την Ελλάδα παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, και η πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αικατερίνη Νασίκα.

Στην εκδήλωση, έδωσαν το παρών από το δ.σ. της Eduact, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Βασιλείου, ο αντιπρόεδρος Ιάκωβος Ψωμιάδης, ο ταμίας Χρήστος Κοντογιώργης, καθώς και μέλη της κοινότητας των ‘’FIRST’’ και ‘’Eduact’’ προγραμμάτων στην Ελλάδα.

Την εφετινή διοργάνωση υποστηρίζει ο παγκόσμιος ονομαστικός χορηγός ‘’Lam Research’’, ενώ θα υποστηριχθεί τοπικά από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και άλλους οργανισμούς όπως το ‘’MellonLab’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: