Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συλλαλητήριο αύριο (7 μμ) για να σωθεί η Πειραϊκή

Χωρίς κατηγορία στις 04/06/2020

Παμπειραϊκή διαμαρτυρία στην Ακτή Θεμιστοκλέους εν όψει της Ημέρας Περιβάλλοντος

|> Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα στις 7, στην Πειραϊκή (Ακτή Θεμιστοκλέους 330, στάση Καλαμπάκα) με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μία συγκέντρωση που εξαγγέλλεται από την Ανεξάρτητη Κοινοτική Παράταξη “Ενεργοί Πολίτες Α’ Κοινότητας – Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή”.

Η ανακοίνωση της Κίνησης, αναφέρει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου 2020 βρίσκει τον Πειραιά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την διάσωση  του φυσικού περιβάλλοντος που ακόμα διαθέτει, της θάλασσάς του, της μοναδικής διεξόδου των κατοίκων του. Η αδηφαγία της ΟΛΠ ΑΕ-COSCO  έχει βάλει χέρι στην θάλασσα της Πειραϊκής μπαζώνοντας την με σκοπό στη θέση της θάλασσας να δημιουργηθεί τεχνητή τσιμεντένια χερσόνησος 180 στρεμμάτων, για εξυπηρέτηση γιγαντιαίων  κρουαζιερόπλοιων και εμπορικών κέντρων.

Με την έναρξη των έργων εδώ και 60 ημέρες η πρώτη που απειλείται είναι η Δημόσια Υγεία από την τοξικότητα των βυθοκορημάτων τόσο στη θάλασσα της Πειραϊκής όσο και στο Σαρωνικό όπου απορρίπτονται καθημερινά.

Αν ολοκληρωθούν τα καταστροφικά αυτά σχέδια, οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από την  ατμοσφαιρική, θαλάσσια, οπτική ρύπανση, ηχορύπανση και φωτορρύπανση θα πολλαπλασιαστούν, ο Πειραιάς θα βρίσκεται διαρκώς σε κυκλοφοριακή ασφυξία, η ποιότητα ζωής θα υποβαθμιστεί, η Δημόσια Υγεία θα απειληθεί ακόμη περισσότερο.

Καλούμε κάθε Πειραιώτη, αλλά και κάθε κάτοικο της Αττικής και ολόκληρης της χώρας μας να υψώσει τη φωνή του μαζί μας: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΜΠΑΖΩΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ ΤΩΡΑ! Όλοι στη συγκέντρωση των κατοίκων στο τόπο του περιβαλλοντικού εγκλήματος της Πειραϊκής».

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τους κοινοτικούς συμβούλους Δήμητρα Βήνη και Σωτήρη Αλεξόπουλο (Τηλ. 6792.942421 – 6906.408586).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: