Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πανελλαδική απεργία αύριο για το εργασιακό νομοσχέδιο – Προβλήματα και στην μετακίνηση με αεροπλάνα και βαπόρια

ΕΛΛΑΔΑ,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/09/2023

Απεργούν νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, δάσκαλοι, καθηγητές σχολεία σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Σε 24ωρη απεργία Μετρό και Ηλεκτρικός και στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ

|> “Κατεβάζει τα ρολά” αύριο η χώρα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, με αφορμή τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο αποκαλούν «τερατούργημα» που «επιβάλει 13ωρες δουλειάς την ημέρα και 78ωρες δουλειάς την εβδομάδα».

Η ΑΔΕΔΥ οργανώνει συγκέντρωση στις 10:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στη δε Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου

Στα ΜΜΜ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ανακοίνωσαν ότι θα “τραβήξουν χειρόφρενο” από την έναρξη βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Στην απεργία αποφάσισε να συμμετάσχει και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 6 το πρωί της Παρασκευής  Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Τα καράβια θα μείνουν “δεμένα στους κάβους”, αλλά ίσως προκύψουν προβλήματα στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η ΠΕΝΕΝ (ναύτες} καλούν σε απεργία και σε ανακοίνωσή της στηλιτεύει ως «προδοτική και υπονομευτική» της στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε την σύγκλιση του οργάνου. Οι ναυτεργάτες της ΠΕΝΕΝ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 πμ ξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Μαζί με την ΠΕΝΕΝ συμμετέχουν η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων.

Η 24ωρη πανελλαδική απεργία τωνΕλεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας βγήκε παρανομη.

Στην πανελλαδική απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή τα συνδικαλιστικά σωματεία καθηγητών γυμνασίων-λυκείων και δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ), αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ).

Αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει τα Εργατικά Κέντρα: Πάτρας, Λαυρίου – Ανατ. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, ΒΣ Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας «Γιώργος Βουτυράς», Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας, Φωκίδας. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Ομοσπονδίες Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Οικοδόμων, Φαρμάκου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: