Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρέμβαση Δημ. Καμμένου για την παράταση εξόφλησης των επιταγών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 25/08/2015

Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών απέστελε ο βουλευτής Β’ Πειραιώς Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ), που αφορούσε την αναγκαία για την αγορά και την Ελληνική Οικονομία ανανέωση της παράτασης εξόφλησης επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών τουλάχιστον μέχρι το πέρας των περιορισμών κίνησης κεφαλαίων.

Ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι είναι γνωστό ότι με την ΠΝΠ που εκδόθηκε με το ΦΕΚ Α’90/31-07-2015, έχει δοθεί παράταση εξόφλησης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου σε επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης από τις 20 Ιουλίου έως και τις 31 Αυγούστου και οι οποίες δεν θα μπουν στον «Τειρεσία».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, αιτείται την άμεση ανανέωση αυτής της παράτασης τουλάχιστον, μέχρι να αρθούν οι περιορισμοί κίνησης κεφαλαίων, λαμβάνοντας υπόψη την αναστάτωση και ασφυξία που έχει προκληθεί στην αγορά από τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, την καθήλωση των επιχειρηματικών συναλλαγών λόγω της εξαγγελθείσης προεκλογικής περιόδου και τον κίνδυνο κλεισίματος εταιρειών με επακόλουθο την αύξηση της ανεργίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: