Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε πάνελ για τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, έμαθε ο Βασιλειάδης για την παραπομπή των “28”

Χωρίς κατηγορία στις 08/11/2017

Και αποχώρησε!

|> Επιφυλακτικός μέχρι να πάρει στα χέρια του το εισαγγελικό βούλευμα, δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, όταν πληροφορήθηκε την παραπομπή 28 ποδοσφαιρικών παραγόντων για τα “στημένα παιχνίδια”. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Βασιλειάδης ήταν ένας από τους ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με θέμα την διαφθορά στο ποδόσφαιρο. Και πως “μετά το τέλος του κύκλου συζητήσεων ο υφυπουργός αποχώρησε από την αίθουσα και είχε ‘ανοιχτή γραμμή’ με την Αθήνα“.

Σχετικά με το θέμα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν 28 ποδοσφαιρικοί παράγοντες, για την υπόθεση “στημένων αγώνων”. Παρά την εισαγγελική πρόταση που ζητούσε την παραπομπή των κεντρικών κατηγορουμένων, για τέσσερα κακουργήματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, οι εφέτες σχημάτισαν διαφορετική άποψη, αποδίδοντας στους βασικούς κατηγορουμένους το αδίκημα της σύστασης συμμορίας (πλημμέλημα).

Το βούλευμα δέχεται τη διάπραξη της κακουργηματικής κατηγορίας, της παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες, με σκοπό επηρεασμού της εξέλιξης και του αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, με επίτευξη του επιδιωκόμενου αυτού σκοπού και που κατά περίπτωση ο ποδοσφαιρικός αγώνας περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις κατά συναυτουργία και μεμονωμένα και κατ’ εξακολούθηση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: