Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. θα σκανάρουν πινακίδες αυτοκινήτων εν κινήσει!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 27/08/2016

Για ανασφάλιστα κ.ά.

Πηγή:asfalisinet.gr|>Ηλεκτρονικό σύστημα σε περιπολικά που θα «σκανάρει» εν κινήσει πινακίδες κυκλοφορίας θέτει σύντομα σε λειτουργία  η ΕΛ.ΑΣ, με τα οποίο οι χειριστές του θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν άμεσα πληροφορίες για τον οδηγό και κάτοχο του αυτοκινήτου.

Στις πληροφορίες αυτές, που θα προέρχονται από τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου οικονομικών και της αστυνομίας, θα υπάρχουν στοιχεία για τα τέλη κυκλοφορίας, την ασφάλιση, τις τροχονομικές παραβάσεις κλπ

Όπως αναφέρει το newsauto.gr πρόκειται για ένα σύστημα που πρώτο αποκτήθηκε το 2012 και πλέον – στη νεότερη του έκδοση – εξοπλίζει πάνω από 50 περιπολικά, με απόλυτη μυστικότητα για το ποια είναι αυτά. Σημειώστε πως αυτά είναι με τα σήματα της ΕΛ.ΑΣ αλλά και με «πολιτική» περιβολή.
Βασικός σκοπός του συγκεκριμένου σαρωτή, είναι ο εντοπισμός κλεμμένων οχημάτων, και αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες κλπ.

Παράλληλα τα αστυνομικά όργανα θα μπορούν να εντοπίσουν τα οχήματα στα οποία έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και αυτές δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν οικονομικές εκκρεμότητες (π.χ. απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας), έχει αφαιρεθεί η άδεια κυκλοφορίας κλπ. Σημειώστε πως σύμφωνα με πληροφορίες μας, πολύ σύντομα θα εντοπίζονται με το σύστημα αυτό και τα ανασφάλιστα οχήματα, αφού ολοκληρώνεται η διασταύρωση στοιχείων των εμπλεκόμενων υπουργείων με τον κεντρικό υπολογιστή της ΕΛ.ΑΣ. Με αυτόν είναι συνδεδεμένοι και οι φορητοί υπολογιστές του συστήματος αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το σύστημα έχει τη δυνατότητα μέχρι και 15.000 ανάγνωσης πινακίδων την ώρα, ενώ διαβάζει ακόμα και τις πινακίδες οχημάτων που κινούνται με ταχύτητες άνω των 170 χιλιομέτρων την ώρα!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: