Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνέδριο – ευκαιρία προβληματισμού για την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας

ΕΛΛΑΔΑ στις 19/03/2023

Τι ειπώθηκε στο 11ο Regional Growth Conference που διεξάγεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών

|> Στο 11ο Regional Growth Conference που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προσεγγίζονται νευραλγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της περιφέρειας όλης της χώρας.

Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που καταπιάνεται με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες. Προσφέρει την ευκαιρία προβληματισμού και αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας, την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση που επικεντρώθηκε γύρω από τις πολιτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τις οποίες μπορούν να αναπτύξουν οι κοινωνίες μέσα από τα αθλητικά σωματεία.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μαυρωτάς (φωτό), γενικός γραμματέας Αθλητισμού, ανέφερε ότι ο αθλητισμός είναι ένα όχημα κοινωνικής ενσωμάτωσης και ζήτημα δημόσιου συμφέροντος. Η ΕΚΕ σε συνδυασμό με τα αθλητικά σωματεία μπορεί να προοδεύσει σε παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας αντίκτυπο στις νέες γενιές που θέλουμε να στραφούν προς τον αθλητισμό.

Από πλευράς του ο Δημήτρης Νικολακόπουλος, αντιπεριφερειάρχης περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τόνισε ότι η Δυτική Ελλάδα καινοτομεί, υλοποιώντας ένα πρόγραμμα που προωθεί τη συνεργασία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, έχοντας ως απώτερο σκοπό την ενίσχυση του αθλητισμού σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σχολιάζοντας αυτό το πρόγραμμα δήλωσε ότι η ΕΟΚ συμβάλλει ενεργά στον εν λόγω σκοπό δημιουργώντας στοχευμένα προγράμματα που στέλνουν σε όλους το μήνυμα για τα οφέλη του αθλητισμού. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη πενταετή σύμπραξη στην οποία έχει προχωρήσει με τη UNICEF, πράγμα που κάνει την ΕΟΚ να είναι ο μοναδικός φορέας μπάσκετ παγκοσμίως που έχει πράξει κάτι παρόμοιο.

Ως βασικό στόχο της ένωσης αυτής, παρουσιάστηκε η παρακίνηση των νέων αλλά και η δημιουργία κινήτρων που θα τους οδηγήσει στην ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, καθώς όπως είπε ο αθλητισμός είναι για όλους, δεν κάνει διακρίσεις αλλά αντιθέτως ενώνει.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης οι: Βασίλης Τουντόπουλος, δ/νων σύμβουλος MPDO, Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου, γενική γραμματέας της CSR Ελλάδος και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, γενική γραμματέας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής. Θανάσης Παπαδημητρίου, δ/νων σύμβουλος της ‘’Ευ Ζειν’’ Greece, Παναγιώτης Τσάκαλος, σύμβουλος Έργου, ICAP CRIF, ανάδοχος Έργου Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: