Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεπτέμβριος για θεατρόφιλους σε Νίκαια και Αγ. Ιωάννη Ρέντη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 28/08/2021

Ποιες παραστάσεις θα ανέβουν στις σκηνές του Δημοτικού Κηποθεάτρου Νίκαιας και του Ανοιχτού Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης” Ρέντη

|> Το Θέατρο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης) και στο Ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ρέντη (Νάξου και Σταυράκη) έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στη Νίκαια «Ο Εγωιστής Γίγαντας» κάνει παρέα στην «Χιονάτη και τους επτά υπέροχους μουσικούς» και από τις 10 έως τις 12 Σεπτεμβρίου ο Καραγκιόζης, αγαπημένος ήρωας των παιδιών θα περιμένει τους φίλους του σ’ ένα τριήμερο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών. Η «Μήδεια» του Μποστ, ένας άνθρωπος που κυνηγά το μυαλό του στην παράσταση «MUTE» και ο «Μάγος του Οζ» προκαλούν για να συστηθούν! Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Στο πρόσφατα ανακαινισμένο Ανοιχτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στο Ρέντη, ανεβαίνουν οι «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» σε σκηνική σύνθεση Δημήτρη Ποταμίτη και σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή (φωτό). «Εγώ η Λένγκω» θέλει να μοιραστεί τις σκέψεις της μαζί μας και η «Φιλική Εταιρεία» ανοίγει τα χαρτιά της. Μερικές μέρες μετά «Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» εμφανίζεται στο Ρέντη.

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου η θεατρική ομάδα  Actistas μας παρουσιάζει την ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφορά OCD.To πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου με τους «Μπαμπάδες  με ρούμι» από τη θεατρική ομάδα NAMASTE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο χώροι φιλοξενούν και τις παραστάσεις του 14ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

> Για την είσοδο του κοινού δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, self test, rapid test , μοριακό test.  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από την προσέλευση έως και την αποχώρηση και σε όλους τους χώρους. Δεν επιτρέπεται διάλειμμα και θα υπάρχει κενό ανά 2 ή 4 καθήμενους. Η αποχώρηση των θεατών θα γίνεται σταδιακά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: