Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωροέκθεση της Μητρόπολης με συμβολή του ΙΕΚ “Άλφα”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 16/11/2018

Πραγματοποιείται εν όψει των Χριστουγέννων και λειτουργεί στην οδό Κολοκοτρώνη 85

|> Εγκαινιάστηκε χθες η Δωροέκθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ο Αγιασμός των εγκαινίων τελέστηκε, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Για τη Δωροέκθεση συνέβαλε και οργάνωσε το ΙΕΚ “Άλφα” και λειτουργεί σε χώρο της οδού Κολοκοτρώνη 85.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ στην ομιλία του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι στην πόλη μας οι αγκαλιές μας είναι ανοιχτές σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, που ζητά την ανθρώπινη συναντίληψη και τόνισε επίσης πως καθημερινά εθελοντές και εθελόντριες της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, συμβάλλουν στην προσφορά 7.500 μερίδων φαγητού αδιάκριτα από την καταγωγή, την προέλευση, το χρώμα του δέρματος ή τη θρησκευτική πίστη. «Αυτό τον σκοπό λοιπόν διακονεί αυτή η δωροέκθεση. Να συμβάλει στην ποιότητα του έργου της αγάπης», τόνισε.

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για τη μακροχρόνια συναντίληψη και συμπαράσταση στο έργο της Εκκλησίας και κατά βάση στον άνθρωπο, διότι όπως υπογράμμισε «είναι γνωστές οι πνευματικές και ηθικές καταβολές σας από την σεπτή οικογένειά σας, που πραγματικά ως ο αείμνηστος πατέρας σας το διακήρυξε και το έκανε έργο ζωής. Η προσφορά στον άνθρωπο είναι το μέγιστο και το υπέρτατο αγαθό στην ανθρώπινη πορεία και στον ανθρώπινο αγώνα. Σας ευχαριστώ λοιπόν βαθιά γι΄ αυτήν σας τη συμβολή και τη συμπαράσταση στοργής και αγάπης στο έργο της Αγίας μας Εκκλησίας».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην ομιλία του, ανέφερε πως ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ και η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, έχουν μια σημαντική σχέση με τους δημότες και την πόλη. Ο κ. Μώραλης τόνισε τη σημασία που έχουν οι πρωτοβουλίες, οι παρεμβάσεις και η προσφορά της Μητρόπολης στην κοινωνία του Πειραιά. Μάλιστα σημείωσε ότι η Μητρόπολη συμπαραστέκεται στον Δήμο και όχι το αντίθετο, αφού -όπως είπε- ο Δήμος Πειραιά δεν έχει τη δυνατότητα να συμπαρασταθεί στη Μητρόπολη Πειραιώς, όπως θα έπρεπε και όπως θα ήθελε.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι νιώθει τυχερός ως δήμαρχος, καθώς παρά τα όποια υπαρκτά προβλήματα, ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί πολλές συνέργειες, οι οποίες λύνουν προβλήματα και καλύπτουν αδυναμίες, τις οποίες δεν μπορεί να καλύψει η κεντρική διοίκηση. Συγκεκριμένα ανέφερε τη Μητρόπολη, τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος -όπως ανέφερε- είναι πάντα δίπλα στον Δήμο, τα εκπαιδευτήρια, τα επιμελητήρια. «Δεν παλεύω μόνο εγώ με τους συνεργάτες μου για τα προβλήματα της πόλης, τα οποία άλλοτε επιλύουμε κι άλλοτε προσπαθούμε να τα επιλύσουμε. Έχουμε δίπλα μας σημαντικούς ανθρώπους, σημαντικές δομές με βαθιά μακροχρόνια σχέση με την κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης. Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η Μητρόπολη έχει άξιους συμπαραστάτες όπως είναι ο εκπαιδευτικός όμιλος “Άλφα”, όπου η σχέση του με την εκκλησία είναι βαθιά και την αποδεικνύει έμπρακτα με την προσφορά του, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Δωροέκθεση.

Ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ομίλου “Άλφα” Σοφοκλής Ξυνής, υπογράμμισε ότι είναι ευτύχημα για τον Πειραιά η στενή συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Εκκλησία. «Εμείς ως εκπαιδευτικός όμιλος εμφυσούμενοι από κοινωνική προσφορά, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και συνεργαζόμαστε και με την εκκλησία και με τον Δήμο για να προσφέρουμε στην κοινωνία και να υποστηρίξουμε το έργο της», κατέληξε.

> Η Δωροέκθεση θα λειτουργεί έως τις 15 Ιανουαρίου 2019 (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10:00-14:30 και 17:00-20:00). 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: