Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από τον Ναό του Ποσειδώνος “ανοίγει πανιά” ο κορυφαίος διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης “Aegean 600” 

ΕΛΛΑΔΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 10/07/2022

Πραγματοποιείται (10-16/7) με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν σκάφη από: Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Ελβετία, Νήσοι Κέϊμαν και Ελλάδα

|> Στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στα πολλαπλά οφέλη που αποκομίζει η Αττική, μέσα από αθλητικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των ιστιοπλοϊκών αγώνων “AEGEAN 600 2022“. Οι αγώνες, οι οποίοι πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και της Περιφέρειας Αττικής, έχουν τη θεσμική υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της γενικής γραμματείας Αθλητισμού και θα διεξαχθούν από σήμερα Κυριακή 10/7 έως το Σάββατο 16 Ιουλίου.

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Olympic Marine στο Λαύριο, παρευρέθηκαν επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Βαρβιτσιώτης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δ. Φραγκάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Ι. Μαραγκουδάκης κ.ά.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης καλωσόρισε με θέρμη τις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση η οποία θα διεξαχθεί  στα νερά του Αιγαίου Πελάγους.

«Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός το οποίο θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αθλητικής και τουριστικής ταυτότητας της Αττικής μας, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο ένα από τα ισχυρά συγκριτικά της πλεονεκτήματα που είναι τα μοναδικά νερά της. Αυτό είναι και το όραμά μας ως διοίκηση της Περιφέρειας για την Αττική μας. Να την καταστήσουμε ένα δημοφιλή τουριστικό και αθλητικό προορισμό, ελκυστικό και σύγχρονο» επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Περιφέρειας προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο θαλάσσιος τουρισμός. Στην Περιφέρεια Αττικής πιστεύουμε ισχυρά στην περαιτέρω ενίσχυση και ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού. Η Αττική και η χώρα μας μέσα από αυτή τη διοργάνωση αποδεικνύει ότι μπορεί να φιλοξενεί μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα στα οποία λαμβάνουν μέρος κορυφαίοι ιστιοπλόοι της ανοικτής θάλασσας από όλο τον κόσμο. Η ιστιοπλοΐα είναι άθλημα συνυφασμένο με την Ελλάδα και η όλη διοργάνωση θα αναδείξει τη μοναδικότητα του Αιγαίου Πελάγους ως ιστιοπλοϊκού στίβου».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης κ. Πατούλης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης κ. Μαραγκουδάκη, τον συνεχάρη και επισήμανε ότι «αυτός ο αγώνας συμβάλει στην προβολή της Αττικής και συνολικά της Ελλάδας» και πως «η Περιφέρεια Αττικής αγκαλιάζει για δεύτερη χρονιά αυτή την προσπάθεια και θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να τη στηρίζει».

Από την πλευρά του ο κ. Μαραγκουδάκης τόνισε: «Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιούνται οι αγώνες «AEGEAN 600» με πολύ μεγάλη επιτυχία και σημαντικές συμμέτοχές από ξένες μετοχές και μάλιστα με εξαιρετικά σκάφη. Η βοήθεια του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και των ανθρώπων της Περιφέρειας  ανεκτίμητη. Όλοι προσπαθούμε για το κοινό καλό».

AEGEAN 600

Ο κορυφαίος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοικτής θάλασσας της Ελλάδος “AEGEAN 600″ πραγματοποιείται εφέτος με τη συμμετοχή superyachts, trimaran, catamaran και άλλων εντυπωσιακών ιστιοπλοϊκών σκαφών από 13 χώρες (Αυστραλία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισραήλ, Ιταλία, Μάλτα, Πολωνία, Ρουμανία, Ελβετία, Νήσοι Κέϊμαν και Ελλάδα).

Πρόκειται για έναν αγώνα 600 ναυτικών μιλίων, χωρίς σταθμό, που θα διεξαχθεί για δεύτερη φορά στη χώρα μας. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν κάτω από τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο. Τα ιστιοφόρα θα ακολουθήσουν πορεία προς τη Μήλο, θα περάσουν από την Καλντέρα της Σαντορίνης, θα συνεχίσουν νοτιότερα προς την Κάσο, και αφού αφήσουν αριστερά την Κάρπαθο, θα παραπλεύσουν σε Ρόδο, Κω, Κάλυμνο, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Πάτμο, θα διασχίσουν το απρόβλεπτο Ικάριο Πέλαγος, θα πλεύσουν ανάμεσα σε Μύκονο και Δήλο και, αφού περάσουν, από Γυάρο και Κέα θα τερματίσουν στο Σούνιο. Η συνολική απόσταση είναι, περίπου, 605 ν.μ. και η διαδρομή είναι σχεδιασμένη «από ιστιοπλόους για ιστιοπλόους» με στόχο να προβάλλει και να διαφημίσει τον ελληνικό ιστιοπλοϊκό στίβο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: