Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προβληματικό το πάρκινγκ αλλά και η κυκλοφορία των πεζών στον Πειραιά!

FLASH στις 29/04/2024

Τα παράπονα των κατοίκων, οι καταγγελίες και τα σχετικά ρεπορτάζ περνούν απαρατήρητα…

Τ/Π |> Το πρόβλημα του πάρκινγκ, αλλά και της κυκλοφορίας των πεζών στον Πειραιά, έχει εξελιχθεί ως… είδηση της ημέρας! Παρακάτω δημοσιεύεται η επιστολή – ή μάλλον το φωτορεπορτάζ! – αναγνώστη του Τ/Π, που αποτελεί απλώς μία ‘’εικόνα’’ της όλης κατάστασης, που μάλλον δεν είναι ευδιάκριτη εκεί που πρέπει να είναι διαυγής! Ο αναγνώστης έστειλε τις σχετικές φωτογραφίες και γράφει:

«Η παράνομη στάθμευση, τόσο των αυτοκινήτων όσο και των δικύκλων που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, μετατρέπει σε επικίνδυνη υπόθεση τη διέλευση των πεζών.

Ακόμα και δέκα λεπτά να περπατήσει ένας πεζός στο κέντρο του Πειραιά, τις περισσότερες φορές θα αναγκαστεί να κατέβει στον δρόμο, για να δεχτεί από πάνω και τα κορναρίσματα των διερχόμενων αυτοκινήτων. Αλλιώς θα πρέπει να κάνει σλάλομ ή να διέρχεται στριμωγμένος, αν υπάρχει το περιθώριο, ανάμεσα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια.

Ένα κραυγαλέο παράδειγμα είναι το φαινόμενο στο πεζοδρόμιο της (……… ..) στο κτίριο όπου στεγάζεται η (………. ………. ……..), όπου τα αυτοκίνητα έχουν κάνει κυριολεκτικά κατάληψη στον χώρο σε σημείο που η διέλευση των πεζών καθίσταται εκ των πραγμάτων αδύνατη. Η μεγάλη ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι το σημείο είναι γεμάτο με σήματα που απαγορεύουν τη στάθμευση των οχημάτων.

Όσο για την αστυνομία; Όταν γίνονται παράπονα στα όργανα της τάξης αυτά δηλώνουν ότι είναι θέμα Παιδείας των οδηγών και ότι είναι αδύνατον να υπάρχει αστυνομικός κάθε πενήντα ή εκατό μέτρα για να ελέγχει την παραβατικότητα.

Από την πλευρά της η Δημοτική Αστυνομία, όπως λένε στελέχη της, «κόβει» καθημερινά εκατοντάδες κλήσεις αλλά τα πρόστιμα είναι πολύ χαμηλού κόστους για να ‘’πονέσουν’’ τους παραβάτες.  Ας επιληφθούν οι νομοθέτες λοιπόν…».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εάν το πρόβλημα της Δημοτικής Αστυνομίας είναι το… χαμηλό κόστος των κλήσεων, τότε ίσως… δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά κάτι φταίει με τη οργάνωση και την λειτουργία της υπηρεσίας. Δύσκολο το έργο τής Δημοτικής Αστυνομίας σε έναν Πειραιά που έχει αφεθεί στις χαμηλού κόστους κλήσεις. Ας προσπαθήσει να ασχοληθεί με… υψηλού κόστους κλήσεις για τις αυθαίρετες παραβάσεις. Ποιές; Εκείνες με τα καφάσια, τις καρέκλες, τα μηχανάκια ‘’σκελετούς’’ και τις άνευ αδείας πινακίδες “No Parking” στα οδοστρώματα, όπου το κόστος της κλήσης είναι 400 ευρώ! Με δυό λόγια, με αυτόν τον τρόπο και μόνον, θα ελευθερωθούν εκατοντάδες θέσεις παρκαρίσματος! Αν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα γίνονται!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: