Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναστάτωση στην Πειραϊκή για τους νέους προβλήτες του ΟΛΠ

Χωρίς κατηγορία στις 21/04/2018

Κινήσεις κατοίκων αρχίζουν εκστρατεία για να μην πληγεί το περιβάλλον

|> Πρόσκληση προς τους κατοίκους της Πειραϊκής κάνουν οι “Ενεργοί Πολίτες Πειραϊκής” και η “Κίνηση Πολιτών ‘Λιμάνι Φιλικό στην Πόλη’”, για τον κίνδυνο που απειλεί την Πειραϊκή ακτή και τον Πειραιά ολόκληρο, η κατασκευή νέων προβλητών για τα κρουαζιερόπλοια.

Οι κινήσεις καλούν τους Πειραιώτες σε συνάντηση που θα γίνει την Τετάρτη 25/4 στις 7 μμ στο 54ο Δημοτικό Σχολείο (Ακτή Θεμιστοκλέους 330 και Σπυροπούλου).

Το κάλεσμά τους αναφέρει:

Αγαπητοί συμπολίτες, γνωρίζετε ότι: Στην Πειραϊκή, μπροστά στη Σχολή Δοκίμων και στα σπίτια μας, σχεδιάζεται από τον κινεζικό πλέον ΟΛΠ τεράστια επιχωμάτωση για την κατασκευή νέων προβλητών έκτασης 200 στρεμμάτων σε Α’ φάση για τον ελλιμενισμό 4 κρουαζιερόπλοιων-γιγάντων μήκους 400 μ. και ύψους 60 μ., καθώς και πολυώροφου εμπορικού κέντρου, που θα σημάνουν την οριστική και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική καταδίκη του Πειραιά;

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ:

  1. Τέλος στην ανάσα που δίνει η Πειραϊκή σε κατοίκους και επισκέπτες, με το ιδιαίτερο φυσικό της τοπίο και το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο τείχος, το Κονώνειο.
  2. Κρουαζιερόπλοια-ουρανοξύστες στη θέση του ηλιοβασιλέματος.
  3. Τέλος στα μπάνια στα βράχια της Πειραϊκής, που θα γίνει λιμάνι (τα μπαζώματα των 7,5 εκ. κυβ. μέτρων για την κατασκευή των προβλητών θα φτάσουν σχεδόν ως τον Σταυρό!).
  4. Αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (ο Πειραιάς κατέχει ήδη τα πρωτεία στην Ελλάδα): α) από τα καύσιμα των κρουαζιερόπλοιων (60 φορές πάνω από το όριο τα θανατηφόρα αιωρούμενα μικροσωματίδια), β) από τα φορτηγά τροφοδοσίας των κρουαζιερόπλοιων-πλωτών πόλεων 10.000 ‘κατοίκων’, γ) από το πηγαινέλα των πούλμαν 4 φορές σ’ ένα πρωί (πλοίο- Ακρόπολη-πλοίο).
  5. Πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση σ’ ένα οδικό δίκτυο που δεν σηκώνει βελτίωση.
  6. Τέλος στο ψάρεμα σ’ όλη τη γύρω περιοχή.
  7. ”Θάψιμο’’ του μνημείου του Θεμιστοκλή και της Σχολής Δοκίμων

Το επιχείρημα ‘’κρουαζιέρα= ανάπτυξη και χρήμα στην πόλη’’ δεν στέκει, γιατί ο τουρίστας της κρουαζιέρας δεν ξοδεύει χρόνο στον Πειραιά, ενώ όλο του το ταξίδι είναι προπληρωμένο και μέχρι και το νερό το αγοράζει μέσα στο πλοίο. -Οι υπάρχουσες θέσεις για κρουαζιερόπλοια υπεραρκούν σήμερα και αν χρειαστούν άλλες στο μέλλον, πρέπει να αναζητηθούν εκτός Πειραιά, π.χ. Ραφήνα, Λαύριο, Ελευσίνα.

Όποιος σχεδιάζει το μέλλον του λιμανιού, σχεδιάζει και το μέλλον της πόλης μας. Ο Πειραιάς δεν λέει ‘’όχι’’ στον ήπιο, ανθρώπινο τουρισμό: Λέει ΟΧΙ στα υπερκέρδη των εταιρειών κρουαζιέρας σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ!
Αγαπητοί συμπολίτες, σας περιμένουμε, για να δούμε όλοι μαζί πώς θα αποτρέψουμε το παράλογο και εγκληματικό αυτό έργο! Η Βενετία και η Βαρκελώνη μας δείχνουν τον δρόμο!

> ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ & ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΛΙΜΑΝΙ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ’’ f/b: Ενεργοί Πολίτες Πειραιά, mail: dgtria@otenet.gr, Tηλ. 693271955 f/b : ΛIMANI ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ!, mail:limanifilikostinpoli@gmail.com, Τηλ. 6906408586, 6972θ62819.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: