Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προπαραμονή Πρωτοχρονιάς κόπηκε η πίτα της Μητρόπολης – Τα κάλαντα σε Δημαρχείο και ΥΕΝ

Χωρίς κατηγορία στις 31/12/2016

Στιγμιότυπα…

Πριν της… ώρας τους το κόψιμο της βασιλόπιτας και τα κάλανατα, ίσως χάριν της δημοσιότητας. Η πρώτη είδηση αφορά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, που έγινε χθες προπαραμονή Πρωτοχρονιάς (!) στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδας. Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ. Σεραφείμ, αντάλλαξε ευχές με τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε, μεταξύ άλλων, το 2017 να είναι μια δημιουργική χρονιά με ευημερία και υγεία για όλους.

Στην κοπή πρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος δήλωσε: «Με χαρά παρευρέθηκα και φέτος στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Μητρόπολης Πειραιά στην Αγία Τριάδα. Το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς είναι γνωστό στην πόλη μας και όχι μόνο. Ο Μητροπολίτης μας Σεβασμιώτατος Σεραφείμ, είναι πάντα κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ τη στήριξη και τη βοήθειά μας. Ως Δήμος στεκόμαστε στο πλευρό της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και με την υλοποίηση κοινωνικών πρωτοβουλιών, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο μια καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, αγάπη και ελπίδα. Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2017, θα είναι μια καλύτερη και πιο δημιουργική χρονιά για όλους».

Εν τω μεταξύ, χθες πάλι, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου, έπαιξε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες εορταστικές μελωδίες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, χορωδία της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» τραγούδησε, συνοδεία λύρας και κιθάρας, τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης. Και ο δήμαρχος, δήλωσε: «Ακούσαμε τα κάλαντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Φιλαρμονική του Δήμου, αλλά και τους Κρήτες, την Ομόνοια, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Αποτελεί παράδοση πλέον. Ανταλλάξαμε ευχές κι ακούσαμε ωραία κάλαντα. Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους – θα τα πούμε και την Πρωτοχρονιά εδώ στην κοπή της πίτας και θα ανταλλάξουμε ευχές. Εύχομαι υγεία σε όλους, να είναι λίγο καλύτερη η νέα χρονιά απ’ αυτήν που φεύγει, με χαμόγελο, με σκληρή δουλειά από εμάς. Επαναλαμβάνω πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτό είναι εξάλλου το μήνυμα των Χριστουγέννων να έχουμε πίστη, ελπίδα, αισιοδοξία και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Εξ άλλου, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ευχές προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή και την στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τη Μουσική του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. και τον σύλλογο Συμιακών Ελευσίνας “Ο Μιχαήλ Αρχάγγελος”.

Νωρίτερα, η Μουσική του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Κασφίκη Ευάγγελου, επισκέφθηκε το Τζάνειο Νοσοκομείο όπου, παρουσία του διοικητή του νοσοκομείου Χρήστου Παπαχρήστου και του διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) Νικόλαου Παπαευσταθίου, έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και απηύθυνε ευχές στους ασθενείς και στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, όπου ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Λεοντάρας και το προσωπικό, άκουσαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αντάλλαξαν μεταξύ τους ευχές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: