Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάλι ρωτάει ο Κωνσταντινόπουλος τον Κουρουμπλή, μήπως και… βρεθούν τα Κύθηρα!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 12/07/2017

Παραμένει κλειστή η γραμμή

|> Επαναλαμβάνει την ερώτησή του ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό των Κυθήρων και των Αντικυθήρων από τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη. Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφέρει:

Κύριε Υπουργέ,

Επανερχόμενος στην με αρ. πρωτ. 6668/26-06-2017 ερώτησή μου, επιθυμώ να σας μεταφέρω την έντονη διαμαρτυρία, αλλά και την απόγνωση των κατοίκων και επαγγελματιών των Κυθήρων και Αντικυθήρων, καθώς και χιλιάδων επισκεπτών των οποίων ο θερινός οικογενειακός προγραμματισμός έχει ανατραπεί, για την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη. Με βάση την σχετική Σύμβαση Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας η εταιρεία ΛΑΝΕ Α.Ε. ανέλαβε την εξυπηρέτηση των ακτοπλοϊκών γραμμών α) Πειραιάς – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος, β) Γύθειο – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κίσσαμος και γ) Καλαμάτα – Κύθηρα – Κίσσαμος με το Ε/Γ-Ο/Γ “Βιτσέντσος Κορνάρος”.  Εντούτοις, το πλοίο παρουσίασε βλάβες από την πρώτη κιόλας ημέρα επιστροφής του στα δρομολόγια και παραμένει ακόμη και σήμερα ακινητοποιημένο.

Οι επιπτώσεις στην οικονομία των Κυθήρων είναι δραματικές: μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και διεθνής δυσφήμηση. Σύμφωνα με το Ν.2932/2001 (άρθρο 8, παρ.11), προβλέπεται η αντικατάσταση του πλοίου με απευθείας ανάθεση από τον Υπουργό – με σύμβαση δημόσιας υπηρεσίας – της διενέργειας εναλλακτικών δρομολογίων σε πλοιοκτήτη που διαθέτει δρομολογημένα πλοία και πληροί τις προϋποθέσεις.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με το νόμο, ώστε να αποκατασταθεί άμεσα και με κατεπείγουσες διαδικασίες η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά, το Γύθειο και την Κρήτη, πριν χαθεί οριστικά η φετινή τουριστική σεζόν και καταστραφεί ανεπανόρθωτα η οικονομία του νησιού;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: