Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσομοιωτής – υπόδειγμα για την ιδιωτική πρωτοβουλία

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 19/09/2018

Δωρεά του Μάριου Ηλιόπουλου της “Golden Step” στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού

|> Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού του Ασπρόπυργου, δήλωσε και πάλι “παρούσα” η ιδιωτική πρωτοβουλία, καθώς ο εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος, της “Golden Step”, δώρισε έναν σύγχρονο Προσομοιωτή Γέφυρας, σε μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού των κρατικών Ακαδημιών.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θεωρεί ότι ο τομέας της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των στελεχών της Εμπορικής Ναυτιλίας, αποτελεί σημαντικό μέγεθος για την ανάπτυξη της ναυτιλίας και για την ασφαλή ναυσιπλοΐα» επεσήμανε ο  υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, αποφεύγοντας να αναφερθεί και στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία είχε ήδη «ανοίξει πόρτα» ο –παρών χθες- προκάτοχός του Παν. Κουρουμπλής. Θα δούμε αν ήταν τυχαία η μη αναφορά ή αν σκοπίμως δεν περιελήφθη στη σύντομη ομιλία.

Παρόντες  και οι γ.γ. του υπουργείου,  ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και ο διοικητής της Σχολής. Παρόντες και  ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ως εκπρόσωπος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης,  ο πρόεδρος του ΝΕΕ Γ. Πατέρας οι διευθυντές και οι καθηγητές της Σχολής.

«Γυρίζουμε σελίδα, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, ένα από τα οποία, πρωταγωνιστικό, είναι η Ναυτιλία. Πιστεύουμε ότι δεν νοείται υγιής Ναυτιλία, χωρίς την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των πληρωμάτων, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στους στόχους του Υπουργείου η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών», ανέφερε ο υπουργός Φώτης Κουβέλης. Και σε άλλο σημείο τόνισε:

«Προχωράμε τις επόμενες ημέρες στην αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να εκσυγχρονισθούν ο εσωτερικός κανονισμός και ο κανονισμός σπουδών. Το υπάρχον πλαίσιο που λειτουργεί από το 2000, δημιουργεί πλέον δυσλειτουργίες και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες τόσο των σπουδαστών όσο και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Από την πλευρά του ο δωρητής Μάριος Ηλιόπουλος, που χθες είχε τα γενέθλιά του, τόνισε: «Η  σημερινή ημέρα αποτελεί για την εταιρεία ένα σημάδι κοινωνικής  ευαισθησίας. Στα πλοία   του ομίλου όμιλο Sea jets έχουν εκπαιδευθεί εκατοντάδες  πλοίαρχοι  και μηχανικοί. Οι εταιρείες οφείλουμε να εξασφαλίσουμε  να είναι οι αξιωματικοί εξοικειωμένοι με τις σύγχρονες τεχνολογίες».Και επεσήμανε: Επιπλέον, σημείωσε ότι: «Η δωρεά έρχεται να συμπληρώσει το ήδη σπουδαίο  έργο της Ακαδημίας και ελπίζουμε να αποτελέσει το εφαλτήριο για ακόμα περισσότερες πρωτοβουλίες, δράσεις και πατριωτισμό από όλους μας και η γέφυρα προσομοίωσης να αποτελέσει γέφυρα ανάπτυξης  και αλληλεγγύης προς το μέλλον».

Ο πατέρας του και δημιουργός της εταιρείας Παναγιώτης Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της χώρας μας και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν και να προχωρήσουν ενωμένοι για να βελτιώσουν τα πράγματα και να φέρουν την Ελλάδα στην θέση που της αξίζει.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγα λόγια για την Seajets

 H Seajets, με την πολυετή της παρουσία στο χώρο της ναυτιλίας από το 1989, έχει καταφέρει να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στο επιβατικό κοινό παρέχοντας θαλάσσιες μετακινήσεις αξιόπιστα, με συνέπεια και ασφάλεια. Σήμερα, είναι η εταιρεία με το μεγαλύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως.

Με τη δρομολόγηση κυρίως ταχυπλόων πλοίων και με περισσότερες από 250 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα και Κρήτη για τις Κυκλάδες, η Seajets προσπαθεί συνεχώς για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Επίσης, η εταιρεία συνδράμει στην παράταση της τουριστικής περιόδου στους προορισμούς που καλύπτει, συνδέει και συνολικά στην περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουρισμού.

Τηρώντας υψηλά επίπεδα παροχής υπηρεσιών και κανόνων ασφάλειας, στόχος της εταιρείας είναι η καθιέρωσή της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας, ως η καλύτερη και πιο αξιόπιστη λύση για το ταξίδι στο Αιγαίο, ικανοποιώντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επιβάτες προσφέροντας άνετες, γρήγορες και ασφαλείς θαλάσσιες μετακινήσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: