Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προχωράει η συνεργασία της Interamerican με την Πληροφορική της Πάτρας

Χωρίς κατηγορία στις 30/06/2016

Άρχισε το 2013 

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η συνεργασία που άρχισαν τον Νοέμβριο του 2013 η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican και το Εργαστήριο Πληροφορικών Συστημάτων και Επιχειρηματικής Νοημοσύνης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σε εκδήλωση, που οργανώθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα σήμερα Πέμπτη 30/6, τα συνεργαζόμενα μέρη παρουσίασαν τα βήματα προόδου της σχέσης και τα αμοιβαία οφέλη που, όπως επισημάνθηκε, εστιάζονται κυρίως στην αξία που δημιουργείται για τους συμμετέχοντες στις ομάδες εργασίας φοιτητές, σε επίπεδο τεχνογνωσίας και πρακτικής εφαρμογής. Ήδη, στο πλαίσιο της συνεργασίας έχουν αναπτυχθεί και δοκιμάζονται εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας για επιχειρησιακές λειτουργίες και ακολουθούν τα επόμενα βήματα.

Κατά το κτίσιμο της σχέσης, όπως τόνισε ο Ξ. Λιαπάκης, γενικός διευθυντής ΙΤ & Services της Inteeramerican, έχουν πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση παρουσιάσεις σε πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές για την κατανόηση των λειτουργικών μηχανισμών και του περιβάλλοντος της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ στην πράξη και συγκεκριμένα στο χώρο της ανάλυσης δεδομένων αναπτύχθηκαν κάνοντας χρήση εναλλακτικής στατιστικής μεθοδολογίας, στατιστικά μοντέλα που επιβεβαιώνουν το μοντέλο που χρησιμοποιείται σήμερα από την Anytime, που αποτελεί κανάλι απευθείας πωλήσεων της εταιρείας.

interam patra

Η Anytime συνιστά καινοτομία που εισήγαγε δυναμικά η Interamerican στην αγορά ασφάλισης οχημάτων -κυρίως- κατά τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα πωλήσεων. Η σχέση συνεργασίας συνέδεσε, επίσης, την επιστημονική κατάρτιση με την παραγωγική διαδικασία, με τη διαμόρφωση εφαρμογής για την τιμολόγηση προϊόντων ασφάλισης Ζωής και Εισοδήματος μέσω του “ask me”, πλατφόρμας για την υποστήριξη και ενημέρωση των φυσικών Δικτύων της εταιρείας: του Δικτύου Πωλήσεων Αgency και του Δικτύου συνεργαζομένων Πρακτόρων και Μεσιτών.

Για τη συνέχεια, προγραμματίζεται η συνεργασία της εταιρείας και του Εργαστηρίου στην περαιτέρω ανάπτυξη των εταιρικών portals (όπως το “ask me”), καθώς επίσης στην ανάπτυξη των core συστημάτων, όπως π.χ. του συστήματος “Operations ‘n’ Excellence” (OnE), της ενιαίας ψηφιακής πλατφόρμας της Interamerican για τις διαχειριστικές λειτουργίες (έκδοσης, αποζημίωσης) όλων των κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων και Βοήθειας.

Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί στα πρότυπα πακέτων λογισμικού. Ακόμη, προβλέπεται περαιτέρω συνεργασία αξιοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες στον χώρο των big data, με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικών στατιστικών μοντέλων και εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης δεδομένων. Τα επόμενα βήματα της συνεργασίας θα βασίζονται στα πρότυπα της Interamerican όπως η μεθοδολογία και τα standards ανάπτυξης καθώς και η πιστοποίηση της ποιότητας του αποτελέσματος.

Στην εκδήλωση, που έδωσε το στίγμα μιας καινοτόμου και ιδιαίτερα δημιουργικής συνεργασίας, παρευρέθηκαν πανεπιστημιακοί συνεργάτες, φοιτητές που συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και στελέχη της Interamerican.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: