Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χαριλάου Τρικούπη: ‘’Τι έγινε κύριε δήμαρχε με το δημοτικό πάρκινγκ;’’…

Χωρίς κατηγορία στις 07/02/2023

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Πειραιά από την κίνηση ‘’Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά’’

|> Η ανακοίνωση της κίνησης των πολιτών που είναι κάτοικοι της περιοχής της πειραϊκής λεωφόρου Χαριλάου Τρικούπη, αναφέρει:

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ολόκληρη η γειτονιά γύρω από την Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε στην παραχώρηση θέσεων στάθμευσης σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο γιατί αυτό ισοδυναμεί με αντίστοιχη αφαίρεση θέσεων στάθμευσης από τους κατοίκους, σε μια περιοχή όπου κυριολεκτικά ‘’στενάζει’’ από τη δυσκολία στο παρκάρισμα.

Μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και την συνάντηση τους με τον δήμαρχο, ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά, πρότεινε την δημιουργία δημοτικού πάρκινγκ προκειμένου να εξισορροπήσει την απώλεια των θέσεων των κατοίκων (οι φήμες αναφέρουν θέσεις στο πάρκινγκ του ΟΛΠ αλλά και αλλού). Τότε, ως ‘’Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά’’, ζητήσαμε συγκεκριμένα τεχνικά στοιχεία προκειμένου να αξιολογήσουμε  την πρόταση.

Σήμερα δηλώνουμε ότι η πρόταση του δημάρχου έχει απλά «εξαφανιστεί» από τις συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου. Στο τελευταίο ΔΣ συζητήθηκαν πολλά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με την βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη μας όμως η πρόταση του δήμαρχου Πειραιά ‘’ξεχάστηκε’’ και από τον ίδιο τον δήμαρχο.

Εμείς δεν την έχουμε ξεχάσει όπως δεν ξεχάσαμε και τις υποψίες μας ότι μπορεί να ήταν ‘’στάχτη στα μάτια μας’’. Μάλλον επιβεβαιωθήκαμε, όμως τονίζουμε: δεν έχουμε ξεχάσει την πρόταση.

Κατά τα άλλα οι κατηγορίες για συνωμοσιολογία που εξαπέλυσε ο δήμαρχος για όσους και όσες συνδέουν τις αναπλάσεις με την προώθηση της κρουαζιέρας, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους: για την ανάπλαση στον κεντρικό Πειραιά υπάρχει στην μελέτη πηχυαίος τίτλος «πύλη εισόδου για τους επισκέπτες της κρουαζιέρας».

Παρεμπιπτόντως ωραία τα λέει το ΣΒΑΚ για την μετακίνηση των τουριστών με μαζικά μέσα μεταφοράς όμως και πάλι δεν ανιχνεύουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα μας καθησυχάσουν ότι θα γλυτώσουμε τα τουριστικά πούλμαν. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: