Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πώς είναι δυνατόν μια απλή και… αθώα προκήρυξη διαγωνισμού να μεταλλαχθεί σε «στερεό απόβλητο»

Χωρίς κατηγορία στις 23/10/2014

«Δυσωδία» αναβλύζει γύρω από την υπόθεση των αποβλήτων, εξ αιτίας κάποιων που ίσως δεν ξέρουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Μία αναγκαία δραστηριότητα που σε άλλα κράτη θεωρείται αυτονόητο να ανατίθεται μετά από ουσιαστικά ανοιχτούς διαγωνισμούς, στη χώρα μας αποτελεί προνόμιο κάποιων “εκλεκτών”.

Βέβαια, πίσω από κάθε “δουλειά” κρύβεται πολύ χρήμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι κρατικοί φορείς, που διενεργούν τέτοιου υψηλού ενδιαφέροντος  διαγωνισμούς, θα πρέπει να φροντίζουν για την άψογη και σχολαστική διενέργεια – τόσο που να μην “επιτρέπουν”, όχι διαμαρτυρίες και ενστάσεις, αλλά ούτε το παραμικρό παράπονο.

Κάτι που -με τον περιβόητο διαγωνισμό των στερεών αποβλήτων- θα μπορούσε να επιτύχει ο ΟΛΠ…

Εκ των πραγμάτων, η Διχόνοια, η Αντιζηλία και η Έριδα είναι οι τρεις “κακές κόρες” του Ανταγωνισμού. Όμως στις σύγχρονες κοινωνίες, όταν δεν τους προσφέρεται ευκαιρία, γεροντοκοριάζουν στο ράφι.

Κάτι που -με τις διάφορες “αστοχίες” και ίσως “στοχεύσεις”- δεν μπόρεσε να επιτύχει ο ΟΛΠ…

Από την πρώτη ημέρα που ο ΤΠ πληροφορήθηκε για τα δρώμενα γύρω από την προκήρυξη του διαγωνισμού για “παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής αποβλήτων και καταλοίπων φορτίων πλοίων“, δεν έπαυσε στιγμή να παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς μεροληψία και καταγράφοντας τα γεγονότα δίχως “μισές” αλήθειες.

Τα πάντα που δημοσιεύθηκαν ή θα δημοσιευθούν είναι προϊόντα εγκύρων πηγών, μαρτυριών, αλλά και γραπτών στοιχείων από τον ίδιο τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς. Διότι, ποιό μπορεί να θεωρείται ισχυρότερο στοιχείο από την ίδια την Προκήρυξη του Διαγωνισμού ή από το Πρακτικό της 13ης Συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΛΠ, που πραγματοποιήθηκε στις… 13 Οκτωβρίου;

Το τι ακριβώς συμβαίνει με τον εν λόγω διαγωνισμό, θα αποφανθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει δύο “διαμαρτυρόμενες” εταιρείες.

Πάντως, όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ, πρέπει να γίνει “ανανέωση” λειτουργίας του ΟΛΠ, ώστε να αποφεύγονται διεργασίες διαγωνισμού, που θα δημιουργούν υποψίες και ερωτηματικά, χωρίς να υπάρχει λόγος! Κι αυτό, διότι καμμιά φορά, εταιρείες οι οποίες διαθέτουν όλα τα προσόντα για την  ανάληψη κάποιου σημαντικού έργου, μπορεί να αποκλειστούν, λόγω… υπέρμετρου ενδιαφέροντος!

Έτσι, είναι δυνατόν μια απλή και… αθώα προκήρυξη διαγωνισμού να μεταλλαχθεί σε «στερεό απόβλητο»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: