Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πώς η φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας, ανέδειξε την Πάολα ως τη νέα… Σοφία Βέμπο!

Χωρίς κατηγορία στις 27/12/2016

Οι “Γάτες”  και η αοιδός

kapranos d

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Τα παιδιά έλειψαν για τριήμερο και μείναμε μόνοι στο σπίτι. Αποφασίσαμε να κάνουμε δυο πράγματα: Αποτοξίνωση και ξεκούραση! Κατ’ αρχήν, γλύτωσε μια γαλοπούλα, ίσως και ένα κατσικάκι! Την πλήρωσαν τα χορταρικά και τα φρούτα, αλλά η δουλειά έγινε. Η απουσία της εγγονής μας, άφησε πολλά περιθώρια για κατ’ οίκον εργασία.

Περιποιήθηκα τα λουλούδια στην αυλή και την ταράτσα, τακτοποίησα τους δίσκους, που η μικρή έχει μανία να τους ανακατώνει, τακτοποιήσαμε τα παιγνίδια της. Αγόρασα εφημερίδες και τις διάβασα με ησυχία και βρήκα ευκαιρία, την ηλιόλουστη ημέρα των Χριστουγέννων, για ένα μπάνιο στην παραλία, που ήταν απολαυστικό. Βεβαίως, μας τάραξε η είδηση για την απώλεια της περίφημης μοσχοβίτικης χορωδίας, την οποία είχαμε απολαύσει στην Μόσχα.

Ακούσαμε μερικά από τα τραγούδια που είχαν ερμηνεύσει, συζητήσαμε πολύ, αλλάξαμε θέση σε κάποιους πίνακες και φωτογραφίες στους τοίχους. Κουβεντιάσαμε για το Νομπέλ του Μπομπ Ντίλαν και θυμηθήκαμε έναν παλιό δίσκο που είχαμε, με τον κάτοχο του Νομπέλ Λογοτεχνίας να τραγουδά τρισάθλια τον “Μικρό τυμπανιστή”. Τον ακούσαμε και γελάσαμε… Και το βράδυ, αποφασίσαμε να “σερφάρουμε” στην τηλεόραση. Χουζούρι, καλοριφέρ και τηλεκοντρόλ.

Να δούμε τον Παπαδόπουλο, θα έχει εορταστικό πρόγραμμα“, μου λέει η συμβία και υπακούω, αν και πάντα έχω επιφυλάξεις για τα εγχώρια μουσικά προγράμματα. Στον “Άλφα”, λοιπόν, η τηλεόραση και… ο κακός χαμός!

Συμπαθής, συμπαθέστατος, ο οικοδεσπότης ηθοποιός, αν και φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού! Προχθές, όμως, διέπραξε έγκλημα! Αναφέρομαι στην προσπάθειά του να “παντρέψει” την αοιδό Πάολα (ουδεμία σχέση, συγγενική ή φωνητική με την αξέχαστη Πάολα Νεγκουλέσκου) με την φιλαρμονική της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και, γενικότερα, με είδη μουσικής τα οποία “δεν της πάνε”, αλλά και αξίζουν καλυτέρας μεταχειρίσεως. Δεν γνωρίζω αν ο δημοφιλής ηθοποιός αποφασίζει μόνος του για το περιεχόμενο της εκπομπής του ή έχει μουσικούς συμβούλους. Τα “παντρέματα” στη μουσική είναι ενδιαφέροντα, δεν λέω, αλλά χρειάζεται γνώση, ίσως και γούστο!

Η κυρία Πάολα μπορεί να είναι αγαπητή και πανάξια για τους χώρους και το κοινό στο οποίο απευθύνεται (το γνωστό ειδικό κοινό των νυχτερινών κέντρων της φασαρίας, του χαβαλέ και του “νεοελληνικού” τρόπου διασκεδάσεως, τον οποίο καθιέρωσε η περίοδος του ΠΑΣΟΚ) αλλά, πώς να το κάνουμε, δεν “κάνει” για άλλα είδη.

Αν υπήρχε Μουσική Αστυνομία, θα είχε συλλάβει τους συντελεστές της εκπομπής, αμέσως μόλις η αοιδός ολοκλήρωσε την ερμηνεία της στο “Memory” από το μιούζικαλ “Cats”! Διότι άλλο “Cat” και άλλο οι πίστες της παραλίας ή τη Ιεράς Οδού. Θα μου πεις “Απαγορεύεται να τραγουδήσει κάτι άλλο η κυρία Πάολα;“. Όχι, ασφαλώς, αλλά στο μπάνιο της, στο τιμόνι, στο κέντρο της…

Το βράδυ των Χριστουγέννων, αργά, η ΕΡΤ3 παρουσίασε έργα Μότσαρτ (ξένη παραγωγή) προσαρμοσμένα στο μουσικό ύφος διαφόρων χωρών. Άκουσα την άρια της Βασίλισσας της Νύχτας από τον “Μαγικό αυλό” ερμηνευμένη από Αιγύπτια υψίφωνο, με τουμπελέκια, φλογέρα και κινήσεις οριεντάλ και το απήλαυσα! Οι παραγωγοί, απλώς γνώριζαν τι θα πει και πώς γίνεται ένα “μουσικό πάντρεμα”…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: