Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα το ετήσιο συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link (Hilton 12 μ)

Χωρίς κατηγορία στις 27/06/2016

Και απονομή βραβείων

Για 6η συνεχή χρονιά η Capital Link με το Capital Link CSRinGreece διοργανώνει το Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Αντιμετωπίζοντας τις Προκλήσεις» σήμερα Δευτέρα 27/6 στο ξενοδοχείο Hilton (12:00 μ. – 18:20).

Το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου & του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) και υποστηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα & της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Την Κεντρική εισαγωγική ομιλία του Συνεδρίου θα πραγματοποιήσει η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.

Από την επιχειρηματική πλευρά, το Συνέδριο θα προβάλλει τη Χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την Οικονομική Υποστήριξη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών και θα κλείσει με τη Συζήτηση Ομογενών Επιχειρηματιών.

 Η ενότητα ξεκινά με την εισαγωγική ομιλία του πρόεδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλη Κορκίδη.

Χρηματοδότηση ΜμΕ

Η συγκεκριμένη ενότητα θα προβάλλει και θα αναδείξει τους τρόπους υποστήριξης και χρηματοδότησης των Θεσμικών Επενδυτικών Φορέων (Funds) προς τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Θα συντονιστεί από την First Athens με τη συμμετοχή της Atlantic Bank of New York, της Odyssey Venture Partners  καθώς και του Ομίλου Libra.

 Οικονομική υποστήριξη ευρωπαϊκών Οργανισμών

Η ενότητα με τίτλο “Investing for Growth – Enhancing Entrepreneurship & Innovation”, σκοπό έχει να παρουσιάσει και να αναπτύξει τις Ευρωπαϊκές επενδυτικές πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τη συγκεκριμένη ενότητα θα συντονίσει το δικηγορικό γραφείο PotamitisVekris και θα συμμετάσχουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC), το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF)  και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Συζήτηση ομογενών επιχειρηματιών

Μια ομάδα επιφανών επιχειρηματιών και επενδυτών από την Αμερική θα παρουσιάσουν τις απόψεις και τις πρωτοβουλίες τους για το πώς η Ελλάδα μπορεί να ξαναμπεί στον ορίζοντα των Διεθνών επενδυτών. Στο πάνελ θα συμμετάσχουν οι  John Calamos, Dean Dakolias, John Koudounis, C. Dean Metropoulos και Nikos Mouyaris. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Καρίδης της Reed Smith.

Από την κοινωνική πλευρά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, το Συνέδριο θα δώσει και πάλι την δυνατότητα σε πάνω από 100 φορείς από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες τους με το δικό τους ενημερωτικό υλικό στο ευρύ κοινό.

Υποστήριξη ομογενειακών φορέων & ελληνικών ιδρυμάτων

Την εισαγωγική ομιλία της  ενότητας θα πραγματοποιήσει ο πρέσβης Λουκάς Τσίλας , το συντονισμό θα κάνει ο Φάνης Παπαθανασίου και παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Ν. Πλέσσα της Lockheed Martin Aeronautics/International, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου & πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλη, την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Νέας Υόρκης , το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, τους Γιατρούς του Κόσμου και το Solidarity Now. Από την πλευρά των Ιδρυμάτων, παρουσιάσεις θα πραγματοποιήσουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου».

Πρωτοβουλίες ΕΚΕ ελληνικών εταιριών

Παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις εξαιρετικά δραστήριες στο χώρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης – Coca-Cola Τρία Έψιλον, την Oracle Hellas, τη Novartis Hellas, τη WIND Hellas και την ΕΥ.

Τελετή βράβευσης

Η Ολίγα Γεροβασίλη, θα τιμήσει με την παρουσία της την τελετή βράβευσης και θα πραγματοποιήσει σύντομη παρέμβαση εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εφέτος το διεθνές βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον Νίκο Μούγιαρη, ιδρυτή & διευθύνοντα σύμβουλο της Mana Products, Inc., ως μια μικρή αναγνώριση της πολύπλευρης προσφοράς και φιλανθρωπικής του δράσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια. Την απονομή στον Μούγιαρη θα πραγματοποιήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας.Ελληνικό Βραβείο “2016 Capital Link CSR Leadership Award”

Το ελληνικό βραβείο «2016 CAPITAL LINK CSR LEADERSHIP AWARD» θα απονεμηθεί στον Γρηγόριο Στεργιούλη, διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. ως αναγνώριση της πολύπλευρης κοινωνικής προσφοράς των ΕΛΠΕ. Την απονομή στον κ. Στεργιούλη θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: