Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

H Ρομποτική στην καθημερινότητα και την υπηρεσία του ανθρώπου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 23/10/2018

Σήμερα (3 μμ) διάλεξη/συζήτηση στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ

|> Επειδή η Ρομποτική όλο και κατακτά τη ζωή μας, η σημερινή ενημερωτική διάλεξη από έναν ειδικό επιστήμονα, ίσως να αποτελέσει το έναυσμα για σοβαρή αντιμετώπιση της τεχνητής νοημοσύνης γενικότερα…

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 23/10 στην Αίθουσα Α56 του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, από τις 15:00 έως τις 17:00, θα δοθεί διάλεξη από τον Αθανάσιο Δομέτιο* και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, η διάλεξη θα αρχίσει παρουσιάζοντας την μετάβαση της Ρομποτικής στην καθημερινότητα του ανθρώπου και θα συνεχίσει με τις εφαρμογές και τα τρέχοντα ερευνητικά θέματα που απασχολούν το εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του ΕΜΠ, με έμφαση στην αλληλεπίδραση ανθρώπου ρομπότ και στα ρομπότ υποβοήθησης.

Τέλος, θα κλείσει με την προσωπική έρευνα του ομιλητή, στον τομέα του προγραμματισμού κίνησης ρομποτικού βραχίονα, πάνω σε κινούμενες και παραμορφώσιμες επιφάνειες.

(*) Ο κ. Αθ. Δομέτιος είναι απόφοιτος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εκπονώντας την διπλωματική του εργασία στο Πολυτεχνείο του Μονάχου (TUM). Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο εργαστήριο Ρομποτικής και Αυτοματισμού (https://robotics.ntua.gr/) της σχολής ΗΜΜΥ, υπό την επίβλεψη του αν. καθηγητή Κωνσταντίνου Τζαφέστα. Έχει δημοσιεύσεις σε ένα ευρύ φάσμα της Ρομποτικής από θεωρία ελέγχου και σχεδιασμό κίνησης, μέχρι χαρτογράφηση (mapping). Τα ενδιαφέροντά του τον τελευταίο χρόνο έχουν επεκταθεί και εστιάσει στον τομέα του σχεδιασμού κίνησης (motion planning) για διαδραστικό ρομποτικό έλεγχο επί κινούμενων και παραμορφώσιμων επιφανειών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: