Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια, έφυγε από κοντά μας η Τζένη Βάνου…

FLASH στις 05/02/2024

Μια μαρτυρία για τη μεγαλοσύνη της, έξω από τα ΕΛΤΑ της Νέας Σμύρνης…

Πέτρος Δραγουμάνος* |> Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε και έζησε στην Νέα Σμύρνη. Το πατρικό της ήταν στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 21. Παντρεύτηκε, έκανε δύο παιδιά, έκανε μεγάλη καριέρα, πέρασαν τα χρόνια, οι πολλοί την ξέχασαν. Πάντα όμως ζούσε στην Νέα Σμύρνη. Εκεί που ζω κι εγώ από το 1985.

Ήταν Ιούνιος 2011, και το τηλεοπτικό Chart Show, στο οποίο συμμετείχα, είχε συμπληρώσει ένα χρόνο τηλεοπτικών εκπομπών από τον Alpha. Με χαιρετούσαν πολλοί στον δρόμο και στην πλατεία και τις πιο πολλές φορές έμενα με την απορία, αυτοί με ξέρουν από την TV ή γνωριζόμαστε και από παλαιότερα? Είναι βάσανο να σε γνωρίζουν όλοι και να μην ξέρεις σχεδόν κανένα.

Ήταν λοιπόν Ιούνιος και έπρεπε να στείλω συστημένο με τα ΕΛΤΑ. Το νουμεράκι που πήρα από το μηχάνημα του ταχυδρομείου, έδειξε ότι προηγούντο τουλάχιστον 20, άρα μισή ώρα αναμονής. Βγήκα έξω κάθισα στο παγκάκι, με ζέσταινε ο ήλιος, έβαλα το mp3 player στα αυτιά, έκλεισα τα μάτια. Κάποια στιγμή νιώθω ότι μπροστά μου στέκεται κάποιος. Ανοίγω τα μάτια και βλέπω μια ηλικιωμένη κυρία που άρχισε να λέει πόσο της άρεσε η εκπομπή και μπράβο που παίζουμε παλιά τραγούδια και φέρνουμε όλους τους διάσημους της δεκαετίας του 1970 και του 1980 και να φέρνουμε όσους περισσότερους μπορούμε από τους παλιούς γιατί και αυτοί αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν και δεν ήταν εύκολα τα πράγματα τότε…  Ήταν η Τζένη Βάνου που και αυτή περίμενε την σειρά της για τα ΕΛΤΑ!

Θυμήθηκα τότε ότι κάποιο τραγούδι της ήταν μέσα στα 30 μιας πρόσφατης εκπομπής του Chart Show και είχε έλθει να το τραγουδήσει η Φωτεινή Δάρρα, που είχε κάνει ολόκληρο δίσκο με τραγούδια της Βάνου, τον Νοέμβριο 2010.

Συνέχισε η Τζένη Βάνου τα σχόλια για την εκπομπή και κάποια στιγμή άρχισε να λέει και για το δικό της τραγούδι που ήταν μέσα στα 30 καλύτερα, και ότι πόσο καλά το είπε η Δάρρα…

«Κυρία Βάνου, είπα, καμμία δεν μπορεί να φθάσει τις δικές σας ερμηνείες που είναι μοναδικές!».

Φωτίστηκε το πρόσωπό της. Ήταν η τελευταία φορά που την συνάντησα…

Όλοι είμαστε άνθρωποι και θέλουμε την επιδοκιμασία των άλλων, όσο ψηλά κι αν ανέβουμε, όσα χρόνια κι αν ζήσουμε! 5/2/2014 πέθανε η Τζένη Βάνου. Αναπαύσου εν ειρήνη…

(*) Ο κ. Π. Δραγουμάνος είναι μαθηματικός και ερευνητής της ελληνικής δισκογραφίας

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: