Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όταν δεν προηγείται η “βιτρίνα” του Πειραιά μας…

Χωρίς κατηγορία στις 18/06/2020

Σε εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού σε διάφορα μέρη της πόλης έχει προχωρήσει ο ΔΠ, αλλά ξέχασε κεντρικά σημεία της Καστέλλας…

Τ/Π |> Συνεχίζονται από τον δήμο Πειραιά οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού σε διάφορα σημεία της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και για να είναι ακόμα πιο καθαρές οι γειτονιές του Πειραιά. Αυτή η είδηση συμπεριλαμβάνεται σε σχετικό δελτίου Τύπου του ΔΠ για τον καθαρισμό και εξωραϊσμό της καστελλιώτικης οδού Σκρα.

Αυτονόητο είναι πως κάτι τέτοιες δράσεις, όπως αυτή στην οδό Σκρα, επικροτούνται και είναι άξιες συγχαρητηρίων, όμως υπάρχουν και κάποιες άλλες… ΜΗ δράσεις που είναι εύλογο να δημιουργούν απορίες και ερωτηματικά…

Μια και η αναφορά για την Καστέλλα που είναι μία από τις ομορφότερες καρτ-ποστάλ της Ελλάδας, πώς είναι δυνατόν τα συνεργεία του ΔΠ να πήγαν στην οδό Σκρα, χωρίς να δουν το αίσχος στην παραλιακή της Καστέλλας με σκουπίδια και απερίγραπτες επιγραφές στους τοίχους ή ακόμη κεντρικούς δρόμους της Καστέλλας όπου βολτάρουν αρουραίοι!

Παράδειγμα, εκείνο το αίσχος στην πλατεία Αλεξάνδρας, έξω από τα Γραφεία του Ολυμπιακού, όπου πίσω από το σήμα του Θρύλου, να υπάρχει στην μάντρα μία επιγραφή-ντροπή ακατάλληλη για αναφορά! Και πού; Όχι σε κάποιο σοκάκι, αλλά επάνω στη λεωφόρο, αριστερά της εισόδου στον Ολυμπιακό και λίγο πριν από το Μνημείο της Ποντιακής Γενοκτονίας!

Και άλλο; Η οδός Σχιστής, το δρομάκι μεταξύ οδού Σκρα και της μικρής πλατείας (στάση Μικρολίμανο). Αν και έχει στυλ πεζόδρομου, δέχεται σχετικά μεγάλη κυκλοφορία αυτοκινήτων που “κόβουν δρόμο”. Έχει νηπιαγωγείο, κατοικίες, ερειπωμένα κτήρια-σκουπιδότοπους και… αρουραίους!

Και δυστυχώς, δεν είναι μόνον αυτά που “κακοχαρακτηρίζουν” την Καστέλλα και δυσφημούν τον Πειραιά… Είδε κανείς τα πεζοδρόμια στην παραλιακή λεωφόρο Αλ. Παπαναστασίου; Σε μερικά σημεία, δε χωράει να περάσει ούτε… γάτα! Μία αρκετά παλιά “αμαρτία”, που τώρα με την ανάπλαση του Μικρολίμανου, είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες “διορθωτικές”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όμως, για όλα τα παραπάνω υπάρχει ένα άλλο… “όμως”… Δηλαδή, οι κάτοικοι της περιοχής τί κάνουν; Έχουν δείξει ενδιαφέρον για τη γειτονιά τους, για την περιοχή που κυκλοφορούν τα παιδιά τους ή περιμένουν να διαμαρτυρηθεί ό άλλος γείτονας;

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιώς, δεν υπάρχει μόνον ο δήμαρχος! Υπάρχουν, αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, αλλά και αντιπολίτευση. Δεκάδες αιρετοί πολίτες που έχουν υποχρέωση και καθήκον να ασχολούνται με τα του Πειραιά. Και δυστυχώς, είναι πολλά.

Τέλος πάντων, ο Τ/Π κατάφερε για μία ακόμη φορά για να γίνει “γραφικός” και λόγω μειωμένης ικανότητος στην… γλειπτική τέχνη, να θεωρείται και “κάπως”…

Όσον αφορά τις εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στην οδό Σκρα, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα έργα καθημερινότητας, προχωρώντας σε παρεμβάσεις καθαρισμού σε κάθε γειτονιά του Πειραιά. Στη συνέχεια ο κ. Μώραλης ανέφερε: «Καθημερινά βρισκόμαστε στον δρόμο, συνομιλούμε με τους δημότες, καταγράφουμε προβλήματα και παρεμβαίνουμε για να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη. Η εικόνα της πόλης είναι αισθητά βελτιωμένη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εφησυχάζουμε ή ότι δεν υπάρχουν ακόμα αρκετά προβλήματα. Σημασία έχει όμως ότι καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς, προκειμένου να είναι η πόλη μας ακόμα πιο καθαρή». 

Ο δε αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, είπε ότι η υπηρεσία Καθαριότητας θα βρεθεί σε όλες τις γειτονιές της πόλης για να διαπιστώσει προβλήματα, προκειμένου να επεμβαίνει με συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: