Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Πάει έφυγε το τραίνο”… για τη Ζωή Φυτούση – την ηθοποιό, την τραγουδίστρια, την συγγραφέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/07/2017

Ήταν 83 ετών

|> Σε ηλικία 83 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η Ζωή Φυτούση – η ηθοποιός, η τραγουδίστρια, η συγγραφέας. Χρόνια τώρα η Ζωή Φυτούση αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και την είδηση για τον θάνατό της έκανε μέσω του f/b ο ηθοποιός Γιώργος Γεωργίου – ένας από τους λίγους φίλους που της είχαν απομείνει…

Η Ζωή Φυτούση, γνωστότερη στο ευρύ κοινό από τις επιτυχίες “Φέρτε μου ένα μαντολίνο“, “Ο ταχυδρόμος πέθανε“, “Πάει έφυγε το τραίνο“, “Για χατήρι σου” του Μάνου Χατζιδάκι, είχε μία λαμπρή πορεία στο Θέατρο, στο Τραγούδι, στον Κινηματογράφο, στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση, ενώ έχει αφήσει και σημαντικό συγγραφικό έργο.

 Με καταγωγή από τη Χίο, γεννήθηκε τις 4 Σεπτεμβρίου του 1933 στην Αθήνα όπου μεγάλωσε, σπούδασε και έμενε μόνιμα. Είχε παίξει σε όλα τα είδη θεάτρου, από τραγωδία μέχρι επιθεώρηση, κοντά σε όλους τους άξιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Επίσης, είχε τραγουδήσει όλους τους μεγάλους Έλληνες συνθέτες, ενώ είχε γυρίσει γύρω στις 70 ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού Κινηματογράφου.

Η Ζωή Φυτούση από 11 ετών έδινε κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες, ενώ είχε εκδώσει τα βιβλία: “Το μαγικό βιβλίο”, “Παρ΄ εκτός”, “Τάφος εδώ δεν είναι”, “Μια σφαίρα”, “Βοήθεια, θέλω να ζήσω”, “Βιβλίο Σπουδαστών, Ελληνική Αγωγή”, “Σύγχρονοι ποιητές, Έλληνες και Ιταλοί”. Το δε ποίημά της «Κανείς, μα κανείς» βραβεύτηκε και περιελήφθη στην Anthologia di poeti Italiani e Greci, Academia Internationale di Propaganda Culturale, 1996. Τέλος το 2008 από τις εκδόσεις “Ερωδιός” εκδίδεται το βιβλίο της “Μένανδρος, Γνώμαι Μονόστιχοι”, σε έμμετρη απόδοση από την ίδια.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: