Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε συγκρατημένες εκπτώσεις προχωρούν οι ακτοπλοϊκές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 13/07/2023

Πόσο “πέφτουν” τα ναύλα – Τι ανακοίνωσαν οι εταιρείες

Τ/Π |> Στην παροχή  εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών προβαίνουν σεμνά… και ταπεινά, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά την προχθεσινή  σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Φαινομενικά οι εκπτώσεις μπορούν  να χαρακτηριστούν έως και  ‘’γενναίες’’, αλλά εάν ληφθεί υπ’ όψιν η αγοραστική δυνατότητα των Ελλήνων επιβατών, τότε ακόμη και η έκπτωση στο… 50% δεν θα ήταν ικανοποιητική.

Επαΐοντες των ναυτιλιακών και των τουριστικών πραγμάτων, στις αναλύσεις τους, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε κρίση της ακτοπλοΐας παραθέτοντας πραγματικά στοιχεία, αλλά παράλληλα υπάρχει και η πολυετής κρίση στις τσέπες των καταναλωτών. Κι ας μην γίνει αναφορά ότι τους μεν ακτοπλόους απασχολεί η κρίση επί των κερδών και τους δε καταναλωτές, η κρίση στα εισοδήματα…

Ας δούμε μέχρι στιγμής τι εκπτώσεις έχουν προκύψει:

SEAJETS 

Η εταιρεία SEAJETS στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι, και παρά τη μεγάλη αστάθεια στις τιμές καυσίμου οι οποίες αυξήθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα κατά 8-10%, διευρύνει την εκπτωτική πολιτική της και ανακοινώνει συνολικά επιπλέον εκπτώσεις που ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από 18 Ιουλίου και για ταξίδια έως και 18 Σεπτεμβρίου.

Αυτές είναι:

  1. Έκπτωση σε τετραμελείς οικογένειες 30% 

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη και οχήματος με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.

 

  1. Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20% 

20% έκπτωση στα εισιτήρια επιβάτη σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. (Για τους μόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων έκπτωση 40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα).

 

  1. Έκπτωση τριτέκνων 30% 

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής. (Για τους πολύτεκνους ισχύει ήδη η έκπτωση 50%).

  1. Ειδικές εκπτώσεις 
  2. i) 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Βόλο προς Σποράδες με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
    ii) 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από και προς Ραφήνα στις διαδρομές Ραφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -Τήνο, Ραφήνα -Μύκονο και Ραφήνα – Πάρο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.
    iii) 25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών και οχημάτων από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής.

 

  1. Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές

πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

  1. i) 50% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
    ii) 40% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Νάξο προς Μύκονο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
    iii) 30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβατών από Πάρο προς Τήνο με την ταυτόχρονη έκδοση εισιτηρίου μετ’ επιστροφής αυθημερόν.
  2. Ο όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass.

H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που θα έχουμε λειτουργική διασύνδεση με το σύστημα μητρώου του Market Pass.

ΟΜΙΛΟΣ ATTICA

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways ανακοίνωσε, εκπτώσεις περίπου 20% στις μετακινήσεις από 3 έως 5 άτομα με ΙΧ σε όλους τους προορισμούς από τον Πειραιά και προς Πειραιά.

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50% που θα έχει ως αποτέλεσμα ο επιβάτης δικαιούχος του κοινωνικού τουρισμού να απολαμβάνει έκπτωση στο εισιτήριο του με τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ κατά 95%.

Η Golden Star Ferries, στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία η εταιρεία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία, για το διάστημα από 17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη, κάθε Τρίτη, σε ατομικά εισιτήρια ( οικονομική & διακεκριμένη θέση καθώς και αεροπορικού τύπου κάθισμα), σε αυτοκίνητα και δίκυκλα. Και η Fast Ferries με 20%  μόνο κάθε Τετάρτη επίσης σε όλες τις κατηγορίες.

H Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολους καθώς και σε συνταξιούχους ναυτικούς. Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress οι οποίες προσεγγίζουν σε αρκετές περιπτώσεις τους ναύλους συμβατικών πλοίων, ενώ παρέχει μειωμένες τιμές σε ομαδικές μετακινήσεις γκρουπ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: