Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμπόσιο Νευρολογίας Στρατιωτικών Νοσοκομείων στις Σπέτσες, για αυτοάνοσα νοσήματα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ,ΥΓΕΙΑ στις 11/04/2018

Αναργύρειος: 12 – 14 Απριλίου

|> Σε έναν ιστορικό εκπαιδευτικό χώρο, το Ίδρυμα Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή των Σπετσών, θα πραγματοποιηθεί 12 με 14 Απριλίου, το 3ο Συμπόσιο Νευρολογίας Στρατιωτικών Νοσοκομείων με τίτλο «Horror Autotoxicus: τα αυτοάνοσα νοσήματα στη νευρολογική κλινική πράξη – αντιπαραθέσεις και διλήμματα». Το συμπόσιο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του δήμου Σπετσών.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση Υγειονομικών Ενόπλων Δυνάμεων και την Νευρολογική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ, σε συνεργασία με τις Νευρολογικές Κλινικές του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), του 417 Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού ΝΙΜΤΣ) και του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ).

Η θεματολογία του συμποσίου θα επικεντρωθεί στις λεγόμενες «αυτοάνοσες» νευρολογικές παθήσεις, που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής μας κλινικής πρακτικής. Οι επιστημονικές εξελίξεις, τόσο στην κατανόηση της παθογένειάς τους όσο και στη θεραπευτική τους αντιμετώπιση, είναι ραγδαίες.

Για τον λόγο αυτό, θα γίνει προσπάθεια «παντρέματος» της θεωρίας και της πράξης. Θα υπάρξουν εισαγωγικά κλινικά φροντιστήρια, που θα υπενθυμίσουν και θα ανανεώσουν βασικές γνώσεις ανοσολογίας.

Για κάθε κατηγορία παθήσεων, θα προηγείται ένα κλινικό φροντιστήριο, που θα αφορά τους υποκείμενους ανοσολογικούς μηχανισμούς, το οποίο θα ακολουθείται από μία συνεδρία με συγκεκριμένα παθογενετικά και κλινικά ερωτήματα, ώστε να μεταφράζεται η θεωρητική γνώση σε πρακτική εφαρμογή.

H έναρξη του Προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί την αύριο Πέμπτη/12 στις 17:005 μμ στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 14/4 στις 9:30 μμ.

> Θα χορηγηθούν 21 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME- CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: