Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σχέδιο Γιουνκέρ: Παγκοσμίως πρωτοπόρος η “Sunlight”!

ΕU στις 23/11/2018

Στήριξη από το ΕΤΣΕ με δάνειο 12,5 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη και την καινοτομία 

|> Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), η καρδιά του σχεδίου Γιουνκέρ, έχει παράσχει τη στήριξή του σε δάνειο ύψους 12,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προς την ελληνική εταιρεία κατασκευής συσσωρευτών “Sunlight”, καθώς θεωρείται πρωτοπόρος παγκοσμίως.

Σημειώνεται ότι η “Sunlight” απασχολεί περισσότερους από 840 υπαλλήλους για την ανάπτυξη, παραγωγή και ανακύκλωση συσσωρευτών που χρησιμοποιούνται σε ευρύ φάσμα εφαρμογών, μεταξύ άλλων, σε βιομηχανικά οχήματα, εκτός δικτύου συστήματα ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, έξυπνα δίκτυα και τηλεπικοινωνίες. Η χρηματοδότηση που παρέχεται μέσω του δανείου αυτού θα βοηθήσει την εταιρεία να επενδύσει σε νέο εξοπλισμό για το εργοστάσιό της στην Ξάνθη και να ενισχύσει τις ικανότητές της για έρευνα και καινοτομία ώστε να αναπτύξει νέα προϊόντα.

Ο αντιπρόεδρος Jyrki Katainen, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε τα εξής: «Η “Sunlight” αποτελεί ελληνική και ευρωπαϊκή επιτυχία, με εξαγωγές σε πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με αυτή τη συμφωνία δανειοδότησης θα βοηθηθεί ώστε να επεκταθεί, να καινοτομήσει και, πράγμα πολύ σημαντικό, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης. Το δάνειο αυτό, που έχει τη στήριξη του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, αποτελεί πραγματικά απόδειξη της στήριξης της Ευρώπης για την απασχόληση, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα».

Όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ελλάδα βρίσκεται επί του παρόντος στην πρώτη θέση στην Ευρώπη όσον αφορά τις επενδύσεις που έχουν κινητοποιηθεί από το ΕΤΣΕ, σε σχέση με το ΑΕΠ. Έως τον Νοέμβριο του 2018, το σχέδιο Γιουνκέρ έχει ήδη κινητοποιήσει επενδύσεις ύψους 360 δισ. ευρώ σε ολόκληρη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων σχεδόν 11 δισ. ευρώ μόνο στην Ελλάδα, ενώ έχει στηρίξει 850.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Τη στήριξη της κυβέρνησης προς την επιχειρηματικότητα που υπερβαίνει δημιουργικά δυσκολίες και ατυχήματα τα οποία μπορεί να συμβούν, με τρόπο που προστατεύει την εργασία και σέβεται τους εργαζόμενους, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την υπογραφή σύμβασης παροχής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ύψους 12,5 εκατ. ευρώ στην “Sunlight”, μέλος του Ομίλου Εταιριών Olympia. Είπε:

«Με την παρουσία μου στην εκδήλωση θέλω να εκφράσω τη στήριξη της κυβέρνησης προς την περιοχή της Θράκης στην οποία είναι εγκατεστημένη η συγκεκριμένη επιχείρηση, η ανάπτυξη της οποίας είναι κρίσιμη για τη βιώσιμη και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας. Τώρα πια έχοντας βγει από τα μνημόνια και ψηφίζοντας τον πρώτο προϋπολογισμό μετά τα μνημόνια, ένα προϋπολογισμό όχι περικοπών αλλά στοχευμένων επεκτάσεων. είναι η εποχή όπου οι επενδύσεις στις κατευθύνσεις που συμβάλλουν στην αλλαγή του παραγωγικού προτύπου που θέλουμε να πετύχουμε αποκτούν μια κεντρική προτεραιότητα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τους φορείς της οικονομίας γενικότερα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: