Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε Ολυμπιονίκες του Ρίο, απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης

Χωρίς κατηγορία στις 06/10/2016

Χθες στο Δημαρχείο

Σε ειδική τιμητική συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, απένειμε χθες το Χρυσό Μετάλλιο της Πόλης στους Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι οποίοι έχουν σχέση με την πόλη του Πειραιά. Στον Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους), στον Σπύρο Γιαννιώτη (αργυρό μετάλλιο στα 10.000 μ. κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης), στον Παναγιώτη Μάντη (χάλκινο μετάλλιο ιστιοπλοΐας) καθώς και στον ομοσπονδιακό προπονητή Κολύμβησης, προπονητή του Σπύρου Γιαννιώτη και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Γέμελο.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πειραιά, κ. Μώραλης, επισήμανε:

«Είναι μια μέρα χαράς για την πόλη μας. Είναι μια σημαντική μέρα. Το δημοτικό συμβούλιο,  αποφάσισε ομόφωνα να γίνουν δύο εκδηλώσεις. Μία είναι η σημερινή για να τιμηθούν οι μεταλλιούχοι Ολυμπιονίκες και μία δεύτερη που θα γίνει αργότερα και θα συμμετέχουν όλα τα παιδιά που έχουν σχέση με την πόλη μας και συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Προφανώς και ένα μετάλλιο είναι πολύ σημαντικό, ό,τι χρώμα κι αν έχει, ωστόσο και η συμμετοχή είναι σημαντική. Θέλουμε στη 2η εκδήλωση να έρθουν και παιδιά από σχολεία για να στείλουμε ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά.

Ήταν μια ομόφωνη απόφαση για την σημερινή εκδήλωση αλλά κι εκείνη που θα ακολουθήσει σύντομα. Θέλαμε να τιμήσουμε ανθρώπους που για πολλά χρόνια,  έδωσαν τη ζωή τους και στερήθηκαν πράγματα. Θυσιάστηκαν, δούλεψαν, κουράστηκαν σωματικά και ψυχολογικά. Για μένα είναι εξίσου σημαντικό που είναι και καλοί άνθρωποι, πέρα από σπουδαίοι αθλητές. Όλη η Ελλάδα είδε την ποιότητά σας και το επίπεδό σας. Νομίζω είναι διπλό αυτό το μήνυμα. Είναι σημαντικό να είσαι πολύ καλός αθλητής, να κερδίζεις και να κατακτάς μετάλλια, όμως είναι εξίσου σημαντικό να είσαι αξιοπρεπής και σοβαρός άνθρωπος. Θέλω επίσης να σταθώ και στον Νίκο Γέμελο που επιβεβαιώνει ότι πίσω από κάθε μεγάλο αθλητή, ειδικά στα ατομικά αθλήματα όπως αυτό του Σπύρου Γιαννιώτη, βρίσκεται και ένας σπουδαίος προπονητής».

Μετά τις βραβεύσεις, τα τιμώμενα πρόσωπα δήλωσαν:

 Λευτέρης Πετρούνιας: «Καταρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο και όλους εσάς για  αυτήν την τιμητική βράβευση. Με τιμά, νιώθω κατά το ήμισυ Πειραιώτης. Οι γονείς μου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στον Πειραιά. Μέχρι το 1990 που γεννήθηκα ζούσαν στον Πειραιά, δούλεψαν στον Πειραιά και έδωσαν το αίμα τους σε αυτήν την πόλη. Νομίζω πως παρότι σπάνια επισκέπτομαι τον Πειραιά, τον έχω επισκεφθεί τόσο πολύ σε μικρότερες ηλικίες που τον έχω μάθει απ έξω και ανακατωτά. Οπότε αυτό θέλω να πω,  ότι νιώθω κατά το ήμισυ κι εγώ μέρος αυτής της πόλης και σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με βραβεύσατε και μου κάνατε αυτήν την τιμή. Εύχομαι να είστε πάντα στο πλευρό των αθλητών, των μεταλλιούχων και των μη μεταλλιούχων».

Σπύρος Γιαννιώτης: «Να ευχαριστήσω τον Δήμο Πειραιά, το Δημοτικό Συμβούλιο και επειδή έχουμε μια 17χρονη σχέση προπονητή – αθλητή με τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Γέμελο. Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα. Τι να πω; Είχα σκεφτεί να πω πολλά. Απλά θα πω ευχαριστώ. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ο Πειραιάς έχει αθλητές, θα έχει αθλητές και θα συνεχίσουμε εμείς οι παλιότεροι να στηρίζουμε όλες τις προσπάθειες όλων των αθλητών σε όλη την χώρα. Ευχαριστώ πολύ».

Παναγιώτης Μάντης: «Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, Δημοτικό Συμβούλιο ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη βράβευση. Εγώ δεν είμαι δημότης του Πειραιά αλλά έχω «φάει» όλη μου τη ζωή στον Πειραιά. 25 χρόνια είμαι στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς, οπότε ένα μεγάλο μέρος του μεταλλίου ανήκει στον Πειραιά.  Έχω να πω ότι με τη δουλειά που γίνεται στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο -είναι το κέντρο της Ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα-, έχουν έρθει πολλά μετάλλια και νομίζω ότι θα έρθουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.  Από ό,τι βλέπω με το δώρο που μας κάνετε θέλετε να τους βάλετε όλους να κάνουν ιστιοπλοΐα. Εγώ βλέπω πανί. Ευχαριστούμε πολύ».

Νίκος Γέμελος: «Εγώ με τη σειρά μου, θέλω να ευχαριστήσω όλη την πόλη του Πειραιά, τον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο για αυτήν την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν σαν Πειραιώτη γιατί ουσιαστικά έχω μεγαλώσει στον Πειραιά, έχω περάσει τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια μέσα στον Πειραιά, στην Αγία Σοφιά, σε ένα μικρό μέρος του Πειραιά. Αυτό που πιστεύω για τον Πειραιά είναι ότι πάντα είχε και πάντα θα βγάζει μεγάλους αθλητές. Αυτό από εμάς, από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής μας δίνει ένα μεγαλύτερο άγχος ώστε να ετοιμάσουμε κάποια πράγματα που έχουμε βάλει στόχο και με την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. Σταυρούλα Αντωνάκου να έχει ο Πειραιάς τα δικά του αθλητικά σπίτια, όπως κολυμβητήριο, στίβο, γήπεδα ποδοσφαίρου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Η ειδική αυτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  ολοκληρώθηκε με τον προεδρεύοντα και πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Μαρινάκη, να επισημαίνει τα εξής: «Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ. Θέλω επίσης να σας πω ότι για μία ακόμη φορά ο Ολυμπιακός, ο Δήμος, κι εγώ προσωπικά θα είμαι δίπλα σε όλους τους αθλητές. Και στον Σύλλογό μας φυσικά αλλά και τον Πειραιά. Για μένα που έχω μεγαλώσει κι εργάζομαι στον Πειραιά, εννοείται και για τον Σύλλογό μας, έχει πολύ μεγάλη σημασία παιδιά από τον Πειραιά και παιδιά που αγωνίζονται σε συλλόγους του Πειραιά, να μπορούν να διακρίνονται. Αποτελούν παράδειγμα για τα υπόλοιπα παιδιά στον Πειραιά. Έχει ξεχωριστή σημασία για μας να συμβαίνει αυτό και δίνουμε τεράστια βαρύτητα. Για άλλη μια φορά σας συγχαίρω και σας εύχομαι ό,τι καλύτερο. Να είστε όλοι καλά».

Στην τελετή παρέστησαν οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, Κώστας Κατσαφάδος, Νίκος Κούζιλος, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης,  ο αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες  Ισίδωρος Κούβελος, ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Οδυσσέας Καμπόλης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού  Σ.Φ.Π. Μιχάλης Κουντούρης, ο επίτιμος πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο τέως πρόεδρος του Εθνικού Πειραιώς Γιώργος Χατζηγεωργίου, το μέλος δ.σ. Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., έφορος Κολυμβητικού Τμήματος Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου «Ειρήνη» Βασίλης Κουβακάς, ο προπονητής ιστιοπλοΐας του Παναγιώτη Μάντη, Γεράσιμος Ωρολογάς, , ο Θοδωρής Κασανής από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: