Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιμνημόσυνη δέηση για τους ήρωες της εποποιίας του 1940

Χωρίς κατηγορία στις 25/10/2019

Στο μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη του Ν. Φαλήρου παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη

|> O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση, στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Πειραιά.

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών  Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Για  το ιστορικό και τη σημασία της Εθνικής Επετείου μίλησε η κα Αικατερίνη Σπανού από την ομάδα Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ Πειραιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά και της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά. Η Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Σαρωνικού αντί στεφάνου θα καταθέσει ποσό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό  Σχολείο Πειραιά.  

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν επίσης, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δόμησης & ΓΣΠ  Δημήτρης  Αράπης και η κοινοτική σύμβουλος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Μαρία Ηλιάκη Κωνσταντινίδου.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά την τελετή, σε δήλωσή του, τόνισε ότι το μήνυμα και για τις δύο μεγάλες εθνικές επετείους είναι το ίδιο:  όταν οι Έλληνες αγωνίζονται ενωμένοι με ομοψυχία τα καταφέρνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν διαιρούμαστε χωρίς ουσιαστικό λόγο, ειδικά εκεί που πρέπει να είμαστε ενωμένοι, αποτυγχάνουμε».

Ο κ.  Μώραλης υπογράμμισε ότι το μήνυμα επίσης είναι να διδαχθούμε από αυτές τις εορτές, καθώς επίσης και από τις μεγάλες αντιστάσεις και από τις μεγάλες νίκες που πετύχαμε. «Εμείς οι νεότεροι και οι νεότεροι από εμάς να αναφερόμαστε στο παρόν και όχι μόνο στο παρελθόν και να πανηγυρίζουμε για νίκες του παρελθόντος. Να πετύχουμε νίκες και στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Αυτό είναι το πιο σημαντικό», σημείωσε  ο δήμαρχος Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: