Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στρατιές… παιδιών στην εκστρατεία δημιουργικότητας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Χωρίς κατηγορία στις 28/06/2016

Δωρεάν για δημότες

Διαδραστικές εκδηλώσεις, παιχνίδια γνώσεων και μια πληθώρα ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά 5 έως 12 ετών, που πραγματοποιείται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, με τίτλο «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» και είναι δωρεάν για τους δημότες.

Για τρεις μήνες, μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, περισσότερα από 700 παιδιά, τα οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή,  μαθαίνουν τα μυστικά της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, φτιάχνουν εικαστικές δημιουργίες και διάφορες κατασκευές, αφηγούνται διηγήματα, συμμετέχουν σε κυνήγι θησαυρού, σε εργαστήρι κίνησης, καθώς και σε μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής.

Στόχος της καλοκαιρινής εκστρατείας,  είναι η άμεση επαφή των μικρών μας φίλων με τον κόσμο του βιβλίου, μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες που κρατούν το ενδιαφέρον τους ζωντανό καθ΄όλη τη διάρκεια της δημιουργικής τους ενασχόλησης  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Το πρόγραμμα, πραγματοποιείται σε 125 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα και διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη, με την υποστήριξη του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: