Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στυλιανίδης: ‘’Το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα ισχύσει με βάση την αναλογικότητα’’

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 10/03/2024

Οι συναντήσεις του υπουργού Ναυτιλίας στο Ρέθυμνο gia το Μεταφορικό Ισοδύναμο

|>Τη διαβεβαίωση ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα συνεχιστεί με βάση την αρχή της αναλογικότητας, ότι «η Κρήτη δεν θα θυματοποιηθεί» και πως αναζητούνται νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για την νησιωτική επιχειρηματικότητα, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, τόσο κατά την παρέμβασή του στη Διευρυμένη Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής των Επιμελητηρίων όλης της χώρας, όσο και κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεων στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Ειδικότερα, παρεμβαίνοντας στο συνέδριο των Επιμελητηρίων Κρήτης που πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη του Ρεθύμνου, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το κάθε νησί, με βάση τη δυναμικότητά του, θα πάρει το μερίδιό του». Όπως είπε, «κανείς δεν θα αδικηθεί» και υπογράμμισε ότι «στόχος είναι να βοηθήσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο τη νησιωτική επιχειρηματικότητα αλλά μέσα στα πλαίσια των δημοσιονομικών κανόνων και της αναλογικότητας». Και πρόσθεσε: «Αναζητούμε νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, που θα βασίζονται στην Αναπτυξιακή Τράπεζα. Είναι μια συζήτηση που γίνεται, είναι μια διαπραγμάτευση που ξεκίνησε. Θα σας ενημερώνω τακτικά γύρω από αυτό το θέμα. Ο διάλογος που ξεκινήσαμε στην Αθήνα θα συνεχιστεί με όλα τα νησιά, με στόχο να έχουμε πάντα το βέλτιστο αποτέλεσμα».

Κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών και ενώσεων του Ρεθύμνου που ακολούθησε, ο κ. Στυλιανίδης άκουσε αναλυτικά τους φορείς και τις προτάσεις τους και ανέλυσε περαιτέρω τις σκέψεις του, καθησυχάζοντας τυχόν ανησυχίες ή λανθασμένες εντυπώσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο. Επανέλαβε δε και στη σύσκεψη, τη διαβεβαίωσή του ότι το Μεταφορικό Ισοδύναμο θα εφαρμοσθεί και στην Κρήτη με βάση την αρχή της αναλογικότητας του κάθε νησιού. Υπογράμμισε επίσης ότι το μέτρο θα κατευθυνθεί προς εκείνους που όντως το έχουν ανάγκη, χωρίς να διασαλευθεί η δημοσιονομική πειθαρχία σε καμία περίπτωση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη σύσκεψη ήταν επίσης παρόντες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Ρεθύμνης Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Χανίων Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και ο δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη και τον πρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Θεοδωράκη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πορεία ωρίμανσης του μεγάλου έργου για τη θωράκιση του λιμένα του Ρεθύμνου και την προοπτική ανάπτυξής του.

Τέλος, το πρωί, ο κ. Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Μανώλη Κουτουλάκη και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: